Pandoro
sponsored links
Karácsonyra kaptam ezt a finom,könnyû vajas kalácsot. De mivel volt rengeteg egyéb frissen sütött nyalánkság, ebbõl csak kevés fogyott. És nem csillag alakban szelte meg egyik családtagom, hanem mint a kuglófot,hosszában.
Így amikor tegnap ráleltem a kamrapolcon, nem tudtam belõle igazán mutatós sütit kreálni.
Pedig ha csillag alakban tudtam volna szeletelni, helyes fenyõ-alakot adott volna ki. De nem, ezt elfelejthettem!!
Ezért készítettem krémtúrót és csokis pudingot, velük rétegeztem le.
Alulra egy réteg pandoro.
Rászórtam némi mazsolát és aszalt szilvát,szeletelt mandulát, s erre kentem a túrókrémet.
Ismét egy réteg kalács, majd leöntöttem a még meleg pudinggal.
Szeletelt mandulával meghintve azonnal fogyasztható.
Két hét után két nap alatt fogyott el. Csak azért 2 nap, mert hatalmas volt a kalács :)
Az olaszok jó sok vaníliás cukorral vagy vaníliakrémmel és tejszínhabbal eszik. Így is finom, higgyétek el!
Bármilyen maradék kalács felhasználható így !