Paleo tojásmentes bucik - Mezei Elmira receptje alapján
sponsored links
Mindenfélével kísérletezem a paleon belül, így került sor ennek a tojásmentes zsemlének a kipróbálására is. Nekem nem volt diólisztem, közel - távol nem lehet kapni, így darált diót használtam.
20 g útifûmaghéj
1,8 dcl víz
1/2 tk só
1 tk sütõpor
30 g szezámliszt
80 g darált dió
1 evk chia mag
Én nem tettem bele plusz olajat, mert gondoltam a dió elég olajos. Az útifûmaghéjat beáztattam a vízbe. Kb. pár perc elteltével egynemû zselévé vált. A száraz anyagokat tálba szórtam és összekevertem. A zselés anyagot hozzátettem a száraz anyagokhoz és gyúrni kezdtem. Õszintén, az elején nem gondoltam, hogy ebbõl ehetõ valami fog kisülni. A massza elég bizarr volt, de végül egynemûsödött és formázhatóvá vált, persze ragacsosabb volt, mint egy kelt tészta. 6 picike bucit formáztam és elõmelegített sütõben 200 fokon megsütöttem. Mivel eleve sötét színe volt, nehéz volt eldönteni, mikor van készen. Jól meg kell sütni, akkor nem lesz a közepe ragacsos, nekem kb. 20-25 perc volt, sajnos nem figyeltem. Megnõttek és tényleg levegõs belsejûek lettek. Bátran próbáljátok ki. Az íze is finom volt, sós-diós, tényleg jó.