Paleo Mandulás vaníliapuding
sponsored links
Azt szeretem a paleoban többek között,hogy a hagyományos ételek és desszertek reformmá tétele olyan izgalmas és néha felér egy kihívással.Egyáltalán nem unalmas,sõt mi több,sokkal finomabb desszertek készíthetõek paleosan,mint hagyományosan.Nem hittem volna egy éve,hogy ezt fogom mondani,kicsit ijedten álltam azon helyzet elõtt,amikor egyik napról a másikra elkezdtem ezt a számomra egyébként már nagyon is ismerõs étrendet követni,mert tartottam attól,hogy a kedvenc sütijeimrõl le kell majd mondanom.
Eleinte nem is kívántam az édeset,nagyon ritkán,havonta talán egy alkalommal fogyasztottam paleo desszertet.Késõbb azonban kísérletezni kezdtem e téren és ahogyan Ti is láthattátok,egész szépen beindult a fantázián paleo sütemények,torták és desszertek terén is.
Ez a puding recept is hasonló módon született. Karácsony elõtt már próbálkoztam vele a Paleo mézes krémesnél,de akkor még nem találkoztam a tápióka keményítõvel.Idén már sikerült beszerezni és egy dobozzal már egy is használtam.Meggy- és tökfõzelék sûrítéséhez,süteményekhez,valamint ehhez a pudinghoz is.Gyorsan elfogyott a kis dobozzal és kedvencem lett.
Paleo mandulás vaníliapuding 2 fõre
Hozzávalók:
- 4,5 dl kókusztej
- 1 dl Cocomas kókusztejszín
- 2 tojássárgája
- 2 evõkanál mandulaliszt
- 3-4 evõkanál xilit vagy eritrit
- késhegnyi Bourbon vaníliapor
- 2-3 evõkanál tápióka keményítõ
Továbbá:
- 2 db kisebb banán
- fél gránátalma magjai
- fél kiskanál agar-agar
A puding hozzávalóit simára keverjük és állandó keverés mellett sûrûre fõzzük.Poharakba szedjük.A tetejét banánkarikákkal befedjük.A fél gránátalma magjaiból egy-egy marékkal a pudingra szórunk.A maradék gránátalmát összepréseljük, a levét felöntjük annyi vízzel,hogy kb.1 dl folyadék legyen.Felforraljuk és feloldjuk benne az agar-agart.Ezt a zselét a pudingokra öntjük.Hûvös helyen hagyjuk teljesen kihûlni.Ezután 1-2 órára a hûtõben pihentetjük.
Jó étvágyat!