Palacsinta karamelizált gyümölcsökkel
sponsored links
Varázsszavak - a gyorsan és könnyen elkészíthetõ, ezt a desszertet a bonyolult ebédek utáni délutáni teázáshoz szoktam készíteni.
Az évszaktól függõen választom meg a gyümölcsöket. Most nyár végén az õszibarack, nektarin, alma, körte, szilva, télen banán, narancs, ananász, és lehet bármikor az egész évben tárolható alma fahéjjal és vaníliával ízesítve.
A desszert egyszerûsége miatt különösen fontosak a jó minõségû alapanyagok.
Amikor megkóstolják nálam a vendégek ezt a palacsintát leginkább az "életemben nem ettem ilyen finomat" vélemény szokott elhangzani, pedig biztos mindenki rengeteg palacsintát megevett már elõtte.
Akkor sorban felfedjük a titkát a lágy, puha, és gyorsan elkészíthetõ palacsintának.
Elõször: nem tejet, hanem joghurtot használok hozzá.
Másodszor: ha teszek bele, felverem a tojásokat.
Harmadszor: durum lisztbõl készítem.
Negyedszer: vajban sütöm ki, de csak ...