Pagoda karfiol - pástétom fenyõmaggal
sponsored links
Ez a selymes, nagyon finom ízû pástétom bármilyen téli elegáns menüben megállja a helyét elõételként. A zöld szín és a fenyõmag párosítása pedig karácsonyi fellépésre is kiválóan alkalmassá teszi!:) A pagoda karfiol különleges formája már önmagában is a Karácsonyt idézi, nem?:) Ez utóbbinak az íze egyébként valahol félúton van a brokkoli, és a karfiol között.
A maradékot pedig friss salátával, zöldséggel tálalva, kenyérre kenve, akár vacsorára is fogyaszthatjuk.
Pagoda karfiol - pástétom fenyõmaggal
Hozzávalók (4 fõre):
300 g pagoda karfiol (esetleg sima karfiol)
150 g burgonya
3 ek. olívaolaj
30 g fenyõmag
zöldfûszeres (esetleg sima) só
õrölt bors
3 ek. teljes kiõrlésû liszt
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kis kockákra, a megmosott karfiolt szedjük rózsákra. Tegyük mindkét zöldséget egy lábasba, öntsünk rá egy ujjnyi vizet és pároljuk kb. 15 percig, majd alaposan szûrjük le. Ízesítsük a megfõtt zöldségeket az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és adjuk hozzá a fenyõmagot. Botmixerrel pürésítsük az egészet, végül pedig keverjük hozzá a lisztet.
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, tegyünk rá kerek, vagy szögletes desszertgyûrûket, amikbe belekanalazzuk a pürét. Tegyük be a 180 fokra elõmelegített sütõbe kb. 15 percre. Tálalás elõtt távolítsuk el a desszertgyûrût és tetszés szerint díszítsük.
Forrás: Cucina Naturale