Padlizsános burgonyasaláta

2010-11-23

sponsored links

A múlt heti partnerparty egyik "résztvevõje" volt ez a saláta:

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás sárgája
3 ek. mustár
3 közepes padlizsán
4 dl étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 ek. cukor
pici citromlé
só, fehér bors ízlés szerint

A burgonyát héjában sós vízben megfõzzük, megtisztítjuk, felkockázzuk, hagyjuk kihûlni. A padlizsánt felkockázzuk, (maradjon rajta a héja) nagy lángon, kevés olajon megpirítjuk, majd a puhulás érdekében, ha szükséges, kevés fehérbort öntünk alá. Ha kész kihûtjük. 2 tojássárgájából, mustárral, olajjal majonézt keverünk, hozzáadjuk a fehérbort, cukrot, citromlevet, zúzott fokhagymát, a padlizsán felét turmixolva, sót, fehér borsot. Ha a keverékünk nem öntet sûrûségû, akkor borral hígítsuk. Az öntetünket hozzákeverjük a burgonyához és a maradék padlizsánhoz.

Az egyetlen használható kép, amin a saláta látható: a nagy fehér tálakban:)

Folytats a blogon ... finomania.blogspot.com/2010/11/padliz...

sponsored links

Keres?s