Padlizsán csónakok
sponsored links
Jó régen vár a posztolásra ez a recept. Még õsz végén készült, mikor leszedtük a fagy elõl a padlizsánokat, és elég sok apróság is sorra került. Akkor találgattuk, hogy mi készüljön belõle.
Hozzávalók:
4 db kisebb padlizsán
15 dkg szejtáncsík / szójakocka / Goody-foody
15 dkg barnarizs
1 szál répa
1 kis fej vöröshagyma
1 marék olajos mag
3 tk só
2 ek olivaolaj
fûszerek (bazsalikom, borsikafû, köménymag)
A barnarizst 2,5x-es mennyiségû sós vízben 45-50 percig fõzzük.
Ha szójakockát használunk, jó sós vízben megfõzzük, átmossuk, leszûrjük, majd kevés olajjal és fûszerrel megkeverve állni hagyjuk.
A szejtán készítésre még sosem vettem rá magam, inkább készen vásároltam itt a bioboltban, de ha valaki nagyon ráér, KatAnyaka leírása nagyon jó kiindulópont. (A kiposztolása óta szemezek vele, hogy majd egyszer...)
A répát lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk. A padlizsánokat kettévágjuk hosszában, a belsejét (ujjnyi vastag szélét hagyva) kivájjuk, a belét apróra vágjuk, a vöröshagymával együtt a rizshez keverjük. Picit sózzuk, fûszerezzük, majd a padlizsán csónakokat kibéleljük vele.
A tetejére halmozzuk a szejtán csíkokat, némi répát.
A végén az olajos magokat kevés vízzel összeturmixoljuk, picit sózzuk azt is, és a csónakok tetejére öntünk egy egy adagot (tejföl, vagy sajt helyett).
A csónakokat olajjal kikent tepsibe tesszük, és bõ fél óra alatt készre sütjük.