Padlizs?nkr?m vari?ci?k

2021-02-17

sponsored links

 Az egyik kedvenc kenc?m... b?rmikor ?s b?rmennyit k?pes vagyok bel?le elpuszt?tani... ?ppen ez?rt viszonylag keveset k?sz?tek bel?le egyszerre... 

 
Most a k?t sz?momra legfinomabb verzi?t hoztam. Tudom sokan kedvelik a majon?zest is, finom, de az nekem m?r t?l olajos.
 
Teh?t, lesz egy klasszik hagym?s, must?ros ?s egy libanoni tahinis a baba ganoush. Mindkett? brut?l finom, friss keny?rrel, pir?t?ssal, z?lds?ghas?bokkal vagy csak egyszer?en kis kan?llal?

 

Hozz?val?k:

Alapverzi?:

2 k?zepes padlizs?n
1 fel lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek must?r
1 kk pirospaprika
f?l kk f?st?lt pirospaprika
s?, bors 

A baba ganoush-hoz: az alapverzi?hoz adjunk m?g:

2 ek tahini
f?l citrom leve
1 kk r?mai k?m?ny
1 kk ?r?lt koriander

A padlizs?nokat s?t?pap?ros tepsiben, el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben kb 1 ?r?t s?tj?k. Ha k?sz, Kicsit hagyjuk h?lni. K?zben kev?s olajon megp?roljuk az apr?ra v?gott lilahagym?t ?s a z?zott fokhagym?t.

A langyos padlizs?nr?l leh?zzuk a h?j?t, a padlizs?n h?s?t vill?val ?sszet?rj?k, ?gy rusztikusabb lesz. De k?ses apr?t?val k?nnyed?n teljesen sima ?llag?ra tudjuk z?zni.

Hozz?adjuk a p?rolt hagym?kat, a must?rt, a k?tf?le pirospaprik?t, s?zzuk - borsozzuk. Alaposan ?sszekeverj?k, lehet?s?g szerint p?r ?r?ra a h?t?be tessz?k, hogy ?ssze?rjen.

A baba ganoush eset?n az alapverzi?hoz adjuk a citromlevet ?s a f?szereket. Kever?s, kicsit pihi ?s falatoz?s :)

J? ?tv?gyat hozz?!



Folytats a blogon ... https://www.mivanitthon.hu/2021/02/pa...

sponsored links

Keres?s