Padlizs?n ?s p?rk?lt avagy Ugyanolyan... Ugyan! Olyan?
sponsored links
El?sz?r veg?s ismer?seimt?l (kit?l m?st?l), hallottam a padlizs?np?rk?ltr?l ?s azt mondt?k, hogy ugyanolyan mint a h?sos p?rk?lt. Hm ?
No, erre az?rt k?v?ncsi vagyok azaz leszek..., azt?n ma elj?tt az alkalom, a lehet?s?g, a nagy nap hogy t egyek egy pr?b?t ?s es?lyt adjak ennek a sanszosan olyan ?teknek!
No, erre az?rt k?v?ncsi vagyok azaz leszek..., azt?n ma elj?tt az alkalom, a lehet?s?g, a nagy nap hogy t egyek egy pr?b?t ?s es?lyt adjak ennek a sanszosan olyan ?teknek!
Elk?sz?lt, meg ettem, itt vagyok ?
...de az?rt nem ugyanolyan, nem annyira p?rk?ltes, viszont nagyon finom! Az igazs?ghoz tartozik az is, hogy a fellelhet? vari?ci?k, nagyr?szt paradicsomp?r?vel k?sz?lnek ?s akkor valamelyest s?r?bb a leve/szaftja (ha nincs ellen?nkre, ak?r egy kis staubol?st/lisztsz?r?st is alkalmazhatunk.
Odaseneki. FINOM! ?rdemes kipr?b?lni!
PADLIZS?NP?RK?LT
Hozz?val?k:
50 dkg padlizs?n
1 nagy fej v?r?shagyma
2 db sz?p paprika
1-2 db paradicsom
2 ger. fokhagyma
f?szerpaprika
?r?lt k?m?ny
bors, s?
galuska vagy kif?tt t?szta
A v?r?shagym?t j? apr?ra v?gjuk, ?s egy kev?ske zsirad?kon aranys?rg?ra s?tj?k, majd hozz?adjuk a k?zben kis kock?kra v?gott paprik?t ?s paradicsomot, z?zott fokhagym?val, k?m?nnyel, borssal, s?val ?zes?tj?k, meghintj?k f?szerpaprik?val, elkeverj?k, azt?n fel?ntj?k annyi v?zzel, ami ?pp ellepi ?s m?r ezt az alapot p?rk?lt m?dj?n f?zz?k (teh?t mindig csak annyi v?zzel ?nt?getj?k fel...) legal?bb 30 percig, hogy amennyire csak lehet sz?t f?j?n.
A padlizs?nt is felkock?zzuk, azt?n az beletessz?k az alapba, k?zbe-k?zbe kevergetve m?g 20-25 percet f?zz?k; vizet csak a sz?ks?ges mennyis?gben adjunk hozz? ? ne ?sszon!
Kif?tt t?szt?val vagy galusk?val t?laljuk, ?s k?n?lhatunk mell? tejf?lt is.
H?sim?d?k a biztons?g kedv??rt,
csemp?szhetnek al? egy szeletke pl.csirkemellet ?
...?s ha ker?l bele egy kis szalonna
vagy kolb?sz akkor azt?n...
hepi ?