Pacalpörkölt
sponsored links
Életem elsõ pacapörköltje...
Na ez az az étel, amit lehet nagyon szeretni, vagy nagyon utálni. Én az utóbbi kategóriába tartozom, soha nem ettem meg, és szerintem nem is fogom.
Hónapokig tartó könyörgések árán vettem rá magam, hogy elkészítsem, mert még a szagát sem bírom, nem tehetek róla. Most viszont beadtam a derekam, aminek a család pacalszeretõ része nagyon örült, mert már kóstolgatás közben is csak hallgattam a hümmögést, hát még mikor nekiültek falatozni... :)
Hozzávalók:
- 2 kg elõfõzött pacal
- 3 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 kis doboz (70 g- os) sûrített paradicsom
- pirospaprika
- só
- fekete bors
- pici õrölt babérlevél
- õrölt kömény
Elkészítés:
A pacalt, ami nálam most fagyasztott volt, kiolvasztottam.
A hagymát apróra vágtam, a fokhagymát szintén, majd a paprikát és a paradicsomot is feldaraboltam.
Kis olajon elkezdtem pirítani a hagymát, félrehúztam, szórtam rá pirospaprikát, majd ment vissza a tûzre és adtam hozzá a felcsíkozott pacalt, a paprikát és a paradicsomot, fokhagymát is.
Jó átkevertem, megvártam, míg levet ereszt a paradicsom, majd tettem rá a sûrített paradicsomot is.
Sóztam, fûszereztem, jól elkevertem és kis vizet öntöttem rá, majd hagytam puhulni.
Kb. 1 óra alatt el is készült.