Pacalleves - Ciorbã de burtã
sponsored links
A pacalleves kimondottan olyan étel, amit csak nagyobb adagban érdemes elkészíteni, egyrészt mert a pacalt is minimum 1 kg.-os csomagolásban lehet kapni, másrészt pedig sokkal ízletesebb a végeredmény. Ajánlom, hogy ne csíkokra vágott és elõfõzött pacalból készítsék, hanem nyers, vágatlan pacalból, valamint velõs marhacsontból, ezekbõl lesz igazán ízletes a leves.
Hozzávalók 6-8 személyre: 1,2-1,5 kg friss pacal, 1,5-2 kg marha velõscsont, 4+2 db. sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 nagy zeller, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma,1-2 savanyított csípõspaprika, 2 tojás sárgája, 1 evõkanál mustár, 3 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, só, szemesbors,1-2 babérlevél, tárkonyecet, ecet.
Elkészítése:
1. A friss pacalt és a csontokat hideg vízben jól kiáztatjuk. A pacalt ...