P?sztorpite helyett, sajtos-karfiolos, ropog?s morzs?val a tetej?n
sponsored links
Nem gondolom, hogy olyan, mintha krumplip?r?s lenne, nem is kell hasonl?tgatni, csak azt kell gondolni, hogy egy nagyon finom ?tel. Pontosabban nem gondolni, hanem ?rezni. Mert t?nyleg nagyon finom.
Hozz?val?k (kb. 6 szem?lyes adag):
a h?sos r?teg:
a karfiolos r?teg
A karfiolt g?zben kev?s s?val megp?roltam (ha nem haszn?lsz gyorsf?z?t, akkor v?zben is f?zhet?), ?sszet?rtem, elkevertem tejf?llel, tejsz?nnel (akinek mond valamit: csillagtejjel), a f?szerekkel ?s a reszelt sajttal, majd r?sim?tottam a ragura.
4 szelet teljes ki?rl?s? lisztb?l k?sz?lt kenyeret elt?pkedtem, beletettem az apr?t?g?pbe, elkezdtem forgatni, ?s amikor m?r majdnem teljesen morzs?s volt, hozz?tettem az olajat ?s a fokhagym?t.
A morzs?t elegyengettem a karfiolmassza tetej?n.
180 fokra el?meleg?tett h?l?gkever?sben s?t?ttem meg, tal?n 30 perc volt, nem ?ll?tottam ?r?t, a morzsa sz?n?t figyeltem.
A sajt j?l ?sszetartotta, sz?les t?lal? "lap?ttal" ki lehetett emelni a t?lb?l a kiv?gott szeleteket, de szerintem enn?l az ?teln?l nem fontos a prec?zs?g. Uborkasal?t?val ett?k.
Hozz?val?k (kb. 6 szem?lyes adag):
a h?sos r?teg:
- 40 dkg dar?lt h?s
- 20-25 dkg gomba
- 1 k?zepes hagyma
- zsirad?k
- bors
- s?
- 2 cikk fokhagyma
a karfiolos r?teg
- 1 k?zepes fej karfiol
- 1 dl-nyi (vizezett) tejsz?n
- 4 ev?kan?l tejf?l
- reszlet szerecsendi?
- ?r?lt feh?rbors
- ?r?lt k?m?ny
- 1 cikk fokhagyma
- s?
- 10-15 dkg f?lkem?ny reszelt sajt
a morzsar?teg
- 4 szelet teljes ki?rl?s? friss keny?r
- 1 ev?kan?lnyi ol?vaolaj
- 1 cikk z?zott fokhagyma
A hagym?t apr?ra v?gtam, olajon p?roltam, ?r?ltem r? borsot, z?ztam r? fokhagym?t, r?tettem a dar?lt h?st ?s a gomb?t, majd puh?ra p?roltam ?gy, hogy a v?g?n a l?, amit engedett, elp?rologjon. Elsim?tottam egy s?t?ed?ny alj?ban.
ez a szok?sosn?l is pocs?kabb k?p |
4 szelet teljes ki?rl?s? lisztb?l k?sz?lt kenyeret elt?pkedtem, beletettem az apr?t?g?pbe, elkezdtem forgatni, ?s amikor m?r majdnem teljesen morzs?s volt, hozz?tettem az olajat ?s a fokhagym?t.
A morzs?t elegyengettem a karfiolmassza tetej?n.
180 fokra el?meleg?tett h?l?gkever?sben s?t?ttem meg, tal?n 30 perc volt, nem ?ll?tottam ?r?t, a morzsa sz?n?t figyeltem.
A sajt j?l ?sszetartotta, sz?les t?lal? "lap?ttal" ki lehetett emelni a t?lb?l a kiv?gott szeleteket, de szerintem enn?l az ?teln?l nem fontos a prec?zs?g. Uborkasal?t?val ett?k.