P?rolt b?bicsal?n
sponsored links
A manaps?g legink?bb gyomk?nt kezelt csal?n, egy ?sid?k ?ta ismert, sokoldal?an alkalmazott gy?gyn?v?ny, felsorolni is hossz? lenne sz?mos kedvez? hat?s?t: tiszt?t, salaktalan?t, gyullad?st cs?kkent, l?zat csillap?t, k?szv?nyt, reum?t, b?rbajokat gy?gy?t ?s magas a vastartalma.
A kora tavasz egyik els?k?nt megjelen? n?v?ny?b?l - a tea mellett - finom levest ?s k?retet is k?sz?thet?nk, hasonl?an j? hat?ssal.
A b?bicsal?n ?ze hasonl? a spen?tb?l vagy fejessal?t?b?l k?sz?lt p?rolt sal?t?hoz, tal?n kicsit karakteresebb, mindenk?ppen ?rdemes kipr?b?lni.
Nem csak f?tt toj?s, hanem r?ntottak ?s s?ltek mell? is kiv?l? k?ret.
Hozz?val?k 2 szem?lynek
1 nagy t?l fiatal (b?bi) csal?n
2 gerezd fokhagyma
2 ev?kan?l ol?vaolaj
s?
gumikeszty?!
A csal?n leveleit levagdossuk (a sz?r nem kell), majd nagyj?b?l egy ?r?n ?t hideg v?zben ?ztatjuk.
Serpeny?ben felforr?s?tjuk az olajat, kicsit ?tpir?tjuk rajta a darabokra v?gott fokhagym?t ?s r?dobjuk a csal?nleveleket.
Fel?ntj?k 1 dl v?zzel, s?zzuk ?s kb. 15-20 perc alatt puh?ra p?roljuk.
A magas ?sv?nyi anyag tartalom miatt a s?val ?vatosan b?njunk, eg?szen kev?s is el?g bel?le.