P?r?hagym?s caponata

2019-11-14

sponsored links

caponpores1.jpg

Gy?ny?r?, friss, ?ri?si, vaskos ? tal?n t?lzottan is ? p?r?t l?ttam meg a boltban. ?s m?g akci?s is volt. Persze vettem kett?t. Azt?n jutott eszembe, hogy l?ttam valahol egy ilyen ?tletet, hogy a caponata (szic?liai padlizs?nsal?ta) az alap padlizs?n helyett p?r?hagym?val k?sz?lt. Nem tudom, maga a caponata sz? jelent-e valamit ezen az ?telen k?v?l ? ?n nem tal?ltam ilyet. De ak?rhogy is van, ki akartam pr?b?lni ezt is.

caponpores3.jpgcaponpores4.jpg

Az egyik p?r?t, a z?ldj?nek elt?vol?t?sa ut?n, kb. egy centim?ter vastag karik?kra v?gtam, serpeny?ben, kev?s (nem sz?z) ol?vaolajon megpir?tottam. Ut?na kb. egy deci vizet hozz??nt?ttem, addig f?ztem, m?g a v?z elp?rolgott, addigra a p?r? megpuhult. Hozz?tettem egy 40 dkg-os konzerv apr?tott paradicsomot, tov?bb f?ztem, m?g j? bes?r?s?d?tt. Akkor kevertem hozz? kb. egy mar?knyi z?ld olajbogy?t, kett?v?gva. (?ppen szardell?val t?lt?tt olajbogy? volt itthon, ?gy gondoltam, a kis szardell?s ?z sem fog meg?rtani.) Azt?n egy ev?kan?lnyi, le?bl?tett kapribogy?t, kicsivel t?bb, el?z?leg meg?ztatott mazsol?t, egy-egy kan?l feh?rborecetet ?s m?zet. Ezekkel is j?l ?sszeforraltam.

habanparutso3.jpgMivel ?ppen el?tte szedt?k le az erk?lyen a m?g megmaradt pici paradicsomokat?habanparutso2.jpg ?s a m?g z?ld habanero paprik?t,?habanparutso1.jpg ebb?l a paprik?b?l is v?gtam bele k?t pici paprik?t, eg?szen apr?ra, hogy j?l elkeveredjen. (Nem m?reger?sre, csak kicsit cs?p?sre akartam, ez?rt az egyik paprika belekever?se ut?n megk?stoltam, azt?n tettem csak bele a m?sodikat, szerencs?re siker?lt ?ppen csak annyira er?sre, ahogy mi m?g szeretj?k.)

caponpores2.jpg

Ahogy a padlizs?nosat is, pir?tott vajas keny?rrel, hidegen ett?k. A p?r? kicsit ?desk?s, a paradicsom savanyk?s, a t?bbi r?sze pik?ns, eg?sz?ben nagyon kellemes. N?lunk t?bbnyire vacsorak?nt szerepelt.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://beck.blog.hu/2019/11/14/poreh...

sponsored links

Keres?s