P?k Szabi f?nkja

2020-11-14

sponsored links

 


https://egy.hu/gasztro/a-tokeletes-unnepi-fank-106725

Szabadfi Szabolcs receptje.

 Hozz?val?k:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg ?leszt?
  • 5 dkg narancsos cukor
  • 3 toj?ss?rg?ja
  • 1 tk s?
  • 0,5 dl rum
  • 6 dkg szobah?m?rs?klet? vaj
  • A s?t?shez 1 liter olaj

Elk?sz?t?s:

A szobah?m?rs?klet? tejben elmorzsoljuk az ?leszt?t, ?s a kez?nk seg?ts?g?vel j?l elkeverj?k. Hozz?adjuk a toj?sok s?rg?j?t, a narancsos cukrot ?s a lisztet. A rumot ?s a s?t ?gy ?ntj?k bele, hogy k?zvetlen?l ne ?rintkezzen az ?leszt?vel. Ha a t?szta kezd ?ssze?llni, j?het hozz? a szobah?m?rs?klet? vaj. Ezut?n az eg?szet sim?ra, ?selyem? fel?let?re dagasztjuk. Nagyon fontos, hogy t?k?letesen kidolgozzuk a t?szt?t. Ha elk?sz?lt?nk, a t?szt?t meleg, huzatmentes konyh?ban hagyjuk kelni kb. 50 percig. Ha m?r sz?p bubor?kos, elkezd?nk vele dolgozni. 10-12 darabra osztjuk (kb. 70 g-os r?szekre), majd megg?mb?ly?tj?k, ?s letakarva kb. 15 percig pihentetj?k. Ezut?n, ha a t?szta engedi, akkor elkezdj?k a form?z?st. A g?mbjeinket egyenk?nt kilap?tjuk a kez?nk seg?ts?g?vel, majd felcsavarjuk, mint amikor kenyeret form?zunk. Ezut?n a hossz?k?s t?sztadarabokat a tenyer?nk seg?ts?g?vel egyenletes vastags?g? hurk?kra sodorjuk. A vir?gform?hoz a t?sztasz?lat meghurkoljuk, az alul kil?g? v?get felh?zzuk, ?s hozz?cs?pj?k a m?sik t?sztav?ghez. (A pontos form?z?st, a m?sort visszan?zve saj?t?thatod el k?nnyed?n.)

Ha elk?sz?lt?nk a form?z?ssal, egy lisztezett deszk?ra rakjuk a f?nkokat, ?s letakarva, meleg helyen m?g kb. 40 percig kelni hagyjuk. A keleszt?s utols? 5 perc?ben levehetj?k r?luk a takar?st, hogy k?pz?dhessen egy kis b?r a fel?let?kre, ?gy sz?p f?nyesek lesznek s?l?s ut?n.

170 fokon s?t?ttem egy percig fed? alatt a"b?r?s" fel?vel, majd megford?tottam ?s ism?t egy perc s?t?s!!










Nagyon j? recept!!!!

Piroska


Folytats a blogon ... https://piroskonyha.blogspot.com/2020...

sponsored links

Keres?s