Orosz krémtorta
sponsored links
Az a helyzet, hogy azt hittem, hogy ezt a tortát nem szeretem, ugyanis a mazsoláért nem vagyok oda. Viszont a krémje isteni, úgyhogy ha túllépek a mazsola problémán tuti jó lesz. Így is nagyszerû, csak ki kell szednem belõle a mazsolákat.:D Egyébként máshol többféle cukrozott gyümölcsöt tesznek bele, de ez volt most itthon, úgyhogy ilyen lett.
Piskóta:
Krém:
Hozzávalók
Piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
Krém:
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 4 dkg pudingpor
- 40 dkg tejszínhab
- mazsola
- cukrozott gyümölcsök
- rum
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Papírozott sütõlemezen, 180-190 fokon, enyhén gõzõs/gõzmentes sütõben 3 lapot sütünk. Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
- A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverjük a krémport, a cukrot, a tojássárgájákat. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az elõzõ keveréket, és besûrítjük. Ha kihûlt, összekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabbal és ízlés szerinti mazsolával, rummal, gyümölcsökkel.
- Oldalát pörkölt, szeletelt mandulába panírozzuk. A tetejére 16 krémrózsát nyomunk, a krémrózsákra cukrozott gyümölcsöt teszünk.