Oreo keksz
sponsored links
Ăn nem vagyok igazĂĄn Ă©desszĂĄjĂș, de a csalĂĄdban körĂŒlöttem mindenki. A kekszsĂŒtĂ©s is rosszul indult nĂĄlam, elsĂ” prĂłbĂĄlkozĂĄs alakalmĂĄval nem tudtam, mikor jĂł. Mikor szĂnre stimmelt, akkor az ĂĄllaga nem volt megfelelĂ”. Mikor megkemĂ©nyedett a sĂŒtĂ”ben, addigra meg is Ă©gett. Vagy sokĂĄig hagytam a sĂŒtĂ”papĂron, az meg rĂĄgyĂłgyult, nem lehetett letĂ©pni.SzĂłval a lĂ©nyeg: ha megĂ©rezzĂŒk az illatĂĄt, Ă©s kb. Ășgy nĂ©z ki, mint a fĂ©nykĂ©pen, kivesszĂŒk a sĂŒtĂ”bĂ”l. PĂĄr percet hagyjuk hĂ»lni, addigra kicsit szilĂĄrdul Ă©s könnyen lehĂșzhatĂł a sĂŒtĂ”papĂrrĂłl. RĂĄcson kihĂ»tjĂŒk.
Az egyik legfinomabb sokak szerint az oreo keksz. Itthon is reprodukĂĄlhatĂł ? termĂ©szetesen nem lesz olyan szĂ©p, mint a bolti, dehĂĄt mĂ©giscsak mi sĂŒtöttĂŒk, az Ăze pedig pĂłtol mindenĂ©rt.
Oreo keksz hĂĄzilag
HozzĂĄvalĂłk:
A tésztåhoz:
1 ? csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)
? csésze cukrozatlan kakaópor
1 tk sĂŒtĂ”por
Csipet sĂł
1 ? csésze cukor
140 g puha (de nem folyĂłs) vaj
1 tojĂĄs
A krémhez:
100 g vaj
2 csésze porcukor
1 rĂșd vanĂlia magjai
A tĂ©sztĂĄhoz valĂłkat összegyĂșrjuk, fĂłliĂĄba csomagoljuk, 1 ĂłrĂĄra hĂ»tĂ”be tesszĂŒk. A krĂ©mhez valĂłkat is összekeverjĂŒk, amĂg a cukor teljesen feloldĂłdik.
A tĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett deszkĂĄn 2-3 mm vastagra nyĂșjtjuk, 3 cm ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» köröket szaggatunk. 180 fokos sĂŒtĂ”ben, sĂŒtĂ”papĂros tepsiken 8-10 perc alatt megsĂŒtjĂŒk. Mikor kivesszĂŒk, kicsit hĂ»tjĂŒk, majd mĂ©g langyosan levesszĂŒk a sĂŒtĂ”papĂrrĂłl, rĂĄcson kihĂ»tjĂŒk. Ha teljesen hideg, megkenjĂŒk a krĂ©mmel Ă©s kettĂ”t-kettĂ”t összeragasztunk.
Az egyik legfinomabb sokak szerint az oreo keksz. Itthon is reprodukĂĄlhatĂł ? termĂ©szetesen nem lesz olyan szĂ©p, mint a bolti, dehĂĄt mĂ©giscsak mi sĂŒtöttĂŒk, az Ăze pedig pĂłtol mindenĂ©rt.
Oreo keksz hĂĄzilag
HozzĂĄvalĂłk:
A tésztåhoz:
1 ? csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)
? csésze cukrozatlan kakaópor
1 tk sĂŒtĂ”por
Csipet sĂł
1 ? csésze cukor
140 g puha (de nem folyĂłs) vaj
1 tojĂĄs
A krémhez:
100 g vaj
2 csésze porcukor
1 rĂșd vanĂlia magjai
A tĂ©sztĂĄhoz valĂłkat összegyĂșrjuk, fĂłliĂĄba csomagoljuk, 1 ĂłrĂĄra hĂ»tĂ”be tesszĂŒk. A krĂ©mhez valĂłkat is összekeverjĂŒk, amĂg a cukor teljesen feloldĂłdik.
A tĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett deszkĂĄn 2-3 mm vastagra nyĂșjtjuk, 3 cm ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» köröket szaggatunk. 180 fokos sĂŒtĂ”ben, sĂŒtĂ”papĂros tepsiken 8-10 perc alatt megsĂŒtjĂŒk. Mikor kivesszĂŒk, kicsit hĂ»tjĂŒk, majd mĂ©g langyosan levesszĂŒk a sĂŒtĂ”papĂrrĂłl, rĂĄcson kihĂ»tjĂŒk. Ha teljesen hideg, megkenjĂŒk a krĂ©mmel Ă©s kettĂ”t-kettĂ”t összeragasztunk.