Omlós burgonyás pogácsa

2010-10-13

sponsored links

hozzávalók:

25 dkg héjában fõtt, áttört burgonya
25 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
1 tk só
ízlés szerint bors

a megkenéshez:

1 tojás

A kihûlt burgonyához hozzáadtam a lisztet, a sót, a borsot, a kis kockákra vágott vajat (lehet reszelni is) és a tojást. Összedolgoztam, téglalap alakúra nyújtottam és hajtogattam: a tészta egyik felét behajtottam a közepére, majd a másik felét is behajtottam az elõbbi tetejére, így három réteget kaptam, amelyet aztán még félbe is hajtottam. Félórás idõközönként megismételtem ezt a hajtogatásos mûvelet, a köztes idõben a hûtõben tartottam a tésztát. A harmadik hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét késsel bevagdostam, kiszaggattam, és sütõpapírral bélelt tepsire raktam. Felvert tojással megkentem, végül 180 fokos sütõben kb. 20 percig sütöttem.

Recept innen.


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s