omlette

2010-10-22

sponsored links

"a Gallok földjérõl..."
  
 A 16. század közepétõl találhatunk írásbeli nyomokat róla a különbözõ francia szakácskönyvekben. 
A felvert tojásokat hirtelen hõkezeljük forró zsiradékon, majd a végtelen variációk halmazával tölthetjük a változatos ízek kedvévért . A sajttól indulva a sonkán keresztül a zöldségekig lehet próbálkozni a finomabbnál finomabb omlettekkel.
Ez az egyszerû reggelire készíthetõ ételt a világ minden pontján ismerik és készítik is a háziasszonyoktól a reggeliztetõ szakácsokon át nagy kedvvel. Hogy miért? Mivel elkészítése öt percnél nem igényel többet!

Fontos tudni, hogy a  jó omlett könnyû mint a hab!

Ma õt készítem el reggelire.

"íme a receptem..."

OMLETTE
hozzávalók:

4db tojás
1 evõkanál napraforgó olaj

õrölt fehér bors

15 dkg füstölt karaván sajt
 elkészítése:

Egy tálban verjük habosra a tojásokat, majd ízesítsük sóval és az õrölt fehér borssal ízlés szerint.
Egy serpenyõben hevítsük fel a napraforgó olajat. - jó omlette lényege hogy az zsiradék kellõ forróságú legyen, hogy mikor az olaj és a felvert ízesített tojás találkozik a serpenyõben, a forró olaj szinte fúja a tojást, mert így lesz könnyed az omlette -
 Ha az olaj kellõen felhevült adjuk hozzá az ízesített tojást, majd kevergetés nélkül hagyjuk, hogy az olaj végezze a dolgát.
Következõ lépésben, ha alulról már elég hõ érte tegyük szalamnder alá, hogy a felülrõl érõ hõhatástól felfújódhasson.
Utolsó lépésben szórjuk meg a reszelt füstölt karaván sajttal majd hagyjuk, hogy ráolvadjon.
Hajtsuk félbe és már fogyasztgatjuk is!
  

Bon appétit! 



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LaCuisineDunC...

sponsored links

Keres?s