Oml?s meggyes pite
sponsored links
Egyszer? ?s finom meggyes pite, amit ?n teljesen cukormentesen ?s persze rum n?lk?l k?sz?tettem, ?gy Emili is tudott bel?le enni.
Oml?s meggyes pite
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
1 csipet s?
1 db toj?ss?rg?ja
1 tk s?t?por
1 ek cukor
2 ek tejf?l
A t?ltel?khez:
1 ek zsemlemorzsa
60 dkg meggy
1 ev?kan?l rum
2 ek cukor (+ a sz?r?shoz)
1 ek ?tkez?si kem?ny?t?
Fah?j
Elk?sz?t?s:
- A s?t?t el?meleg?tj?k 175 fokra.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd ?sszegy?rjuk a t?szta t?bbi hozz?val?j?val. Annyi tejf?lt adjunk hozz?, amennyit felvesz, hogy l?gy, k?nny?, de ny?jthat? t?szt?t kapjunk. H?ben pihentetj?k f?l ?r?t.
- A t?ltel?khez a meggyet kimagozzuk, ?s p?r percig f?zz?k a fah?jjal, a cukorral, a rummal ?s annyi v?zzel, amennyi ellepi. 2 ev?kan?lnyit kivesz?nk a lev?b?l, leh?tj?k, csom?mentesre keverj?k a kem?ny?t?vel, ?s vissza?ntj?k. P?r perc alatt s?r?, kocsony?s ?llag?ra f?zz?k, majd f?lretessz?k.
- A t?szt?t kiny?jtjuk ?s kib?lelj?k vele a piteform?t. Megsz?rk?ljuk vill?val, megsz?rjuk zsemlemorzs?val, ?s elosztjuk rajta a meggyes t?ltel?ket. Megsz?rjuk egy kis fah?jas cukorral ?s 175 fokra el?meleg?tett s?t?ben 35-40 percig s?tj?k. Miut?n kih?lt, sz?pen szeletelhet?.