Olaszos bableves spen?ttal
sponsored links
Pillanatok alatt elk?sz?l? leves dolgos h?tk?znapokra. Vagy csecsem?t ?s kisgyereket nevel? anyuk?knak mint amilyen ?n vagyok. :) Sz?val olyanoknak, akiknek kev?s idej?k van finom, saj?t k?sz?t?s? ?telt f?zni a csal?dnak.
Az eredeti receptet anyu a Receptvar?zs k?nyv form?ban megjelent receptgy?jtem?ny?ben tal?lta. Eleinte kicsit h?z?dozott elk?sz?teni, mert ? nem szereti a spen?tot. De rajta k?v?l mindenki a a csal?dban, ?gy gyorsan beadta a derek?t. Azt?n megk?stolta ?s r?j?tt hogy nagyon finom ez a leves a spen?ttal egy?tt!
Az eredeti receptet anyu a Receptvar?zs k?nyv form?ban megjelent receptgy?jtem?ny?ben tal?lta. Eleinte kicsit h?z?dozott elk?sz?teni, mert ? nem szereti a spen?tot. De rajta k?v?l mindenki a a csal?dban, ?gy gyorsan beadta a derek?t. Azt?n megk?stolta ?s r?j?tt hogy nagyon finom ez a leves a spen?ttal egy?tt!
Hozz?val?k:
- 3 ev?kan?l ol?vaolaj
- 1/2 v?r?shagyma
- 15 db b?bir?pa
- 2 doboz feh?rbab konzerv
- 1 liter csirkealapl?
- 3 mokk?skan?l olaszos f?szerkever?k (oregano, bazsalikom, kakukkf?)
- 15 dkg b?bispen?t
- frissen ?r?lt bors
Felforr?s?tunk 1 ev?kan?l olajat, hozz?adjuk az apr?ra v?gott v?r?shagym?t ?s a durv?ra v?gott r?p?t. 3 percig kevergetj?k, majd hozz??ntj?k a lecs?p?gtetett babot ?s az alapl?t, megsz?rjuk a f?szerkever?kkel.
Felforraljuk, a babot kiss? sz?tnyomkodjuk benne. Kis l?ngon, n?ha megkeverve tov?bbi 8 percig f?zz?k.
A spen?tot a marad?k olajon egy serpeny?ben megfonnyasztjuk.
A levest t?lakba merj?k, k?zep?re halmozzuk a spen?tot ?s frissen ?r?lt borssal megsz?rjuk.
- 3 ev?kan?l ol?vaolaj
- 1/2 v?r?shagyma
- 15 db b?bir?pa
- 2 doboz feh?rbab konzerv
- 1 liter csirkealapl?
- 3 mokk?skan?l olaszos f?szerkever?k (oregano, bazsalikom, kakukkf?)
- 15 dkg b?bispen?t
- frissen ?r?lt bors
Felforr?s?tunk 1 ev?kan?l olajat, hozz?adjuk az apr?ra v?gott v?r?shagym?t ?s a durv?ra v?gott r?p?t. 3 percig kevergetj?k, majd hozz??ntj?k a lecs?p?gtetett babot ?s az alapl?t, megsz?rjuk a f?szerkever?kkel.
Felforraljuk, a babot kiss? sz?tnyomkodjuk benne. Kis l?ngon, n?ha megkeverve tov?bbi 8 percig f?zz?k.
A spen?tot a marad?k olajon egy serpeny?ben megfonnyasztjuk.
A levest t?lakba merj?k, k?zep?re halmozzuk a spen?tot ?s frissen ?r?lt borssal megsz?rjuk.
Rem?lem kedvet kaptatok ehhez az egyszer? kis leveshez. ?rdemes kipr?b?lni, h?v?s ?szi napokon t?k?letes l?lekmeleg?t? lehet.