Olajbogyós kenyérkoszorú
sponsored links
Hozzávalók: az olívabogyós tésztához: 20 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, 1/2 teáskanál só, 1,5 dkg élesztõ, 6 dkg szeletelt fekete olajbogyó; a paradicsomos tésztához: 25 dkg liszt, 2 dl paradicsomlé, 1 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, 1/2 teáskanál só, 1,5 dkg élesztõ
Elkészítése: Az olívabogyós tésztához a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk az olajat meg a sót és megdagasztjuk. A paradicsomos tésztához a paradicsomlébe kavarjuk a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztõt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk az olajat meg a sót és megdagasztjuk. A tésztákat letakarjuk, 40 percig kelni hagyjuk, majd ...