Ol?vabogy?val t?lt?tt csirkecomb
sponsored links
Szeretek szak?csk?nyvekb?l inspir?l?dni. Sokszor csak a l?tv?ny fog meg vagy egy apr? ?tlet, amelyet tov?bbgondolok, saj?t sz?m ?ze szerint form?lok. Ez a fog?s is egy ilyen "kutat?munka" sz?lem?nye a h?res londoni hentes k?nyve, a Ginger Pig alapj?n. Kapj?tok el? a leg?lesebb k?st a fi?kb?l ?s mehet?nk is csirkecombot csontozni konyh?ba!
Elk?sz?t?si id?: kb. 80 perc
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
- 4 db eg?sz csirkecomb (als?- ?s fels?comb egyben)
- 400 g csirkemellfil?
- 1 db toj?sfeh?rje
- 100 g ol?vabogy?
- s? (?zl?s szerint)
- 1/2 tk. ?r?lt fekete bors
- 4 ?g friss oreg?n?
- 1 db citrom
- 12 v?kony szelet p?rmai sonka
- ol?vaolaj
- 5 dkg vaj
? Az eg?sz csirkecombokat kicsontozzuk. Akinek m?g nincs benne gyakorlata az se ijedjen meg. Nem olyan nagy ?rd?ng?ss?g. Belinkelek egy Youtube vide?t seg?ts?gk?nt. Majd v?konyan bes?zzuk ?s ?r?lt fekete borssal megsz?rjuk a h?st.
? Amikor a csontoz?ssal elk?sz?lt?nk, akkor j?het a t?ltel?k. Vagy ledar?ljuk a csirkemellet vagy pedig k?ses apr?t?ban p?pet k?sz?t?nk bel?le. A l?nyeg, hogy ne legyen darabos, hanem egy sz?p massz?t kapjunk.
? A h?sp?pet ?zes?tj?k kb. 1/2 te?skan?l s?val (?zl?s szerint t?bbet is adhatunk hozz?), 1/2 te?skan?l ?r?lt fekete borssal, apr?tott friss oreg?n?val (ha nincs k?zn?l, akkor haszn?ljunk friss petrezselymet), 1 citrom h?j?val ?s lev?vel. V?g?l adjuk hozz? az ol?vabogy?t, a toj?sfeh?rj?t ?s keverj?k ?ssze az eg?szet k?zzel.
? Az el?k?sz?tett csirkecombok h?sos fel?re helyezz?nk 3 szelet p?rmai sonk?t egym?ssal picit ?tfed?sben. A b?r?s oldal a deszk?n marad. Ezekre a sonkaszeletekre tegy?k r? a t?ltel?k negyed?t egy s?vban. Majd tekerj?k fel a combokat ?s rakjuk ol?vaolajjal kikent tepsibe.
TIPP: Ez a v?ltozat sz?razabb, kal?riaszeg?ny v?ltozat. De cser?l?tek le a p?rmai sonk?t baconre ?s m?ris szaftosabb lesz a v?geredm?ny.
? A combokat b?rrel felfel?, az ?sszetekert r?sz z?r?d?s?val lefel? kell a tepsibe tenni, hogy ne ny?ljon ki. Valaki megt?zi, valaki szilikon szalaggal ?sszefogja az eg?szet, ?n ezt most nem tettem ?s ?gy is t?k?letesen elk?sz?l.
? A csirkecombok tetej?re tesz?nk 1-1 v?kony szelet vajat ?s ?gy tessz?k be az el?meleg?tett s?t?be elektromos s?t?ben 180 ?C-ra, g?zs?t?ben 4-es fokozatra. A combok vastags?g?t?l f?gg?en 40-60 perc lehet a s?t?si id?.
? Fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen egyar?nt. S?t m?g hidegt?lra is felrakhatjuk. Egy friss, ropog?s ny?ri sal?ta kiv?l? kieg?sz?t?je lesz egy poh?r feh?rborral.
Kellemes "kukt?lkod?st" k?v?nok! ?