Néha van úgy, hogy a vacsit nem csak a család díjazza :)

2010-10-02

sponsored links



"A Pataki Kerámia különdíjban részesíti Módos Anikó Zöldséges vadrizs fasírtját....
az újszerû gondolatért, a jó megvalósításért és a szép kivitelezésért. Sok összetevõje ellenére egységes, finom és harmonikus az eredmény. Remekül egészíti ki a fasírozottat a fõzés nélküli joghurtmártás. Támogatja az egészséges életmódot. Külön erénye az ételnek, hogy sokféleképp használható: fõétel, köret, saláta. Jutalma egy kézzel festett, egyedi, rózsa dekorral díszített készlet."

Hihi :) Jó kis hét, mi? Elõször a kreatív bloggerség, aztán ez :)
Ugyan a három recept közül, amit a pályázatra be kellett küldeni, errõl gondoltam volna legkevésbé, hogy befutó lesz, de soha nagyobbat ne tévedjek!
A részleteket itt olvashatjátok, a receptet meg itt:

Vadrizs fasírt római tálban

Hozzávalók
1 csésze (2,5 dl) vadrizs
4 csésze zöldség alaplé vagy víz
2 kisebb, zsenge cukkini
1 fej vöröshagyma
3 tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 darab Mozzarella sajt
15 dkg Ementhali sajt
egy marék petrezselyem vagy bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 darab kápia paprika
oliva olaj
3-4 dl natúr joghurt

Elkészítés
A vadrizst megfõzöm, leszûröm.
A cukkinit lereszelem, sózom, levét kinyomkodom.
A kápiát felkockázom.
A római tálat beáztatom hideg vízbe.

A hagymát kevés olivaolajon megdinsztelem, hozzáadom a cukkinit és a kápiát, további 5 percig együtt párolom.
A rizst és a hagymás keveréket félreteszem, hagyom kihûlni.
A sajtokat lereszelem.
A petrezselymet/bazsalikomot apróra vágom, a fokhagymát lereszelem.
A tojásokat kissé felverem.
A rizst és a hagymás keveréket összedolgozom a többi hozzávalóval.
Cipót formázok, és szépen elrendezem a tálban.
Hideg sütõben kezdem meg a sütést, 10 percig 100 C-on, további 70 percig 200 C-on sütöm.
Kiveszem a sütõbõl, megszórom a fasírt tetejét sajttal.
10 perc alatt, fedõ nélkül pirosra sütöm.

A joghurtot összekeverem apróra vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal, sóval, borssal és egy kk olivaolajjal.

Tálalás: 2-3 ek joghurtot kanalazok a tálra, erre helyezek egy szeletet a fasírtból.

Folytats a blogon ... gasztroterapia.blogspot.com/2010/10/v...

sponsored links

Keres?s