Négy hozzávaló
sponsored links
Nemrég hirdettek a Fem3-on egy Stahl Judit nevével fémjelezett receptversenyt. Tök véletlen pont azon a csatornán akadtam meg, meg is néztem a Facebookon, hogy mi a pontos kiírás. 4 fél étel volt megadva, csak ezzel a 4 hozzávalóval lehetett fõzni valamit. Persze fûszereket meg zsiradékot hozzá lehetett adni. Szokás szerint meg is indult a fantáziám, egy baj volt csak, hogy a négy hetes játék elsõ hete már lement. Azért valami kis elismerést csak bezsebelhetek, gondoltam, és neveztem. Háromszor is. Ez azt hiszem a második próbálkozás volt, szépen ki is rakták, képpel.
Aztán az egészbõl nem lett semmi, mert a 4. hétre már nem jött kiírás, gondolom érdektelenség miatt. A sajátomon kívül talán 1-2 fényképes receptet láttam, a többinél sem nagyon írtak arányokat, szóval nem voltak túl komolyak a próbálkozók.
Én azért beleadtam a tudásomat, szerintem a 4 hozzávalót (csirkemell, tészta, zöldborsó, márványsajt) sikerült elég jól összeházasítanom
Pirított penne zöldborsómártással, márványsajttal sült csirkemellel
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg penne
30 dkg zöldborsó
15 dkg márványsajt
4 dl tejszín
50 dkg csirkemell-filé
1 csokor petrezselyem
1 kk tárkony
Só, bors
2 kk vaj+1 ek olaj a sütéshez
A pennét al dente-re (?fogkeményre?, nem teljesen puhára) fõzzük. Leszûrjük, hideg vízzel átöblítjük.
A zöldborsót 1 kk vajon megpároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a tárkonyt. Kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, besûrítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
Egy nagyobb serpenyõben a másik kk vajat az olajjal felforrósítjuk. A csirkemellet féltenyérnyi, két centiméternyi szeleteket vágunk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Belefektetjük a serpenyõbe, gyorsan megpirítjuk az egyik oldalát. Mérsékeljük a lángot, megfordítjuk a húsokat. Vékony szelet sajtokat teszünk a hússzeletekre, mire a hús megsül, a sajt is megolvad egy kicsit.
Ha megsültek, kivesszük, pár percig melegen tarjuk. Ugyanebbe a serpenyõbe öntjük a tésztát, nagy lángon idõnként megkeverve megpirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra a tésztából, erre jön a borsós mártás, végül pár szelet húst ültetünk rá.
Aztán az egészbõl nem lett semmi, mert a 4. hétre már nem jött kiírás, gondolom érdektelenség miatt. A sajátomon kívül talán 1-2 fényképes receptet láttam, a többinél sem nagyon írtak arányokat, szóval nem voltak túl komolyak a próbálkozók.
Én azért beleadtam a tudásomat, szerintem a 4 hozzávalót (csirkemell, tészta, zöldborsó, márványsajt) sikerült elég jól összeházasítanom
Pirított penne zöldborsómártással, márványsajttal sült csirkemellel
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg penne
30 dkg zöldborsó
15 dkg márványsajt
4 dl tejszín
50 dkg csirkemell-filé
1 csokor petrezselyem
1 kk tárkony
Só, bors
2 kk vaj+1 ek olaj a sütéshez
A pennét al dente-re (?fogkeményre?, nem teljesen puhára) fõzzük. Leszûrjük, hideg vízzel átöblítjük.
A zöldborsót 1 kk vajon megpároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a tárkonyt. Kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, besûrítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
Egy nagyobb serpenyõben a másik kk vajat az olajjal felforrósítjuk. A csirkemellet féltenyérnyi, két centiméternyi szeleteket vágunk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Belefektetjük a serpenyõbe, gyorsan megpirítjuk az egyik oldalát. Mérsékeljük a lángot, megfordítjuk a húsokat. Vékony szelet sajtokat teszünk a hússzeletekre, mire a hús megsül, a sajt is megolvad egy kicsit.
Ha megsültek, kivesszük, pár percig melegen tarjuk. Ugyanebbe a serpenyõbe öntjük a tésztát, nagy lángon idõnként megkeverve megpirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra a tésztából, erre jön a borsós mártás, végül pár szelet húst ültetünk rá.