Nyírségi gombócleves
sponsored links
Nagyon rákattantam mostanában a savanykás levesekre, hiábana, nyáron fõleg ezeknek van keletje nálunk. Múltkor nézegettem a Planétás kártyákat, és megakadt a szemem ezen a levesen. Gyorsan átfutottam, és már láttam is hozzá. Igaz, hogy borjúhúsom éppen nem volt, de volt csirkecombom, és azzal fõztem, szerintem így is nagyon finom lett. Meg a zöldségeken is variáltam egy keveset, de a neten is annyi változat kering, hogy ember legyen a talpán, aki kihámozza közülük, melyik a teljesen eredeti. :) A családnak is nagyon ízlett, biztos fog még nálunk készülni. :)
Nyírségi gombócleves
Hozzávalók: 30 dkg borjúhús vagy csirkecomb, 1 nagy hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kicsi zeller, 1 kis darab karalábé, 1/2 piros húsú paprika, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba, 3 dl tejföl, 2 csapott evõkanál ...