Nyírségi gombócleves
sponsored links
Úgy látszik, családunkban most van a burgonyagombócos levesek szezonja. Múltkor zellerkrémlevest fõztem tepertõs burgonyagombóc betéttel, anyuék pedig ugyanazon a hétvégén készítették el a képen látható alföldi gombóclevest, amit én szintén nagyon szeretek. Laktató, zöldséges-húsos raguleves, szinte egytálétel, már csak 1-2 palacsintát kíván utána az ember.
Borjúhússal készítve a legfinomabb, de természetesen sertéscomb felhasználásával is nagyon ízletes. Levét kevés tejszínnel lágyítjuk és citrommal tesszük pikánssá.
Hozzávalók a leveshez:
- 20-30 dkg borjúhús / sertéshús
- 20-30 dkg borjúcsont / sertéscsont
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellerszár
- 20 dkg csiperkegomba ...