Nyírségi gombócleves
sponsored links
Borsodi vagyok ugyan, de büszkén vállalom nyírségi gyökereimet is. Mind a két része az országnak bõvelkedik gyönyörû tájakban, kedves emberekben és finom falatokban. Egyik legfinomabb levessel kapcsolatos ízélményem a nyírségi gombócleves. Ez egy egyszerûen elkészíthetõ leves, de egyszerûségében hordozza a népi ételek kifinomultságát és magával ragadó ízvilágát. Ha valaki arra téved, mindenképpen kóstolja meg ezt a csodálatos levest, hogy érezze a vidék ízét.
Hozzávalók:
Leveshez:
40 dkg borjúcomb vagy -lapocka (de a sertéshús is teljesen megfelelõ lesz)
vaj, vagy olívaolaj (esetleg étolaj, mangalica zsír)
1 szál sárgarépa
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
kis darab zeller
kis darab zeller
kis darab karalábé
10 dkg zöldborsó ...
10 dkg zöldborsó ...