Nyári, zöldséges tészta

2010-08-04

sponsored links

A harci helyzet még mindig az, hogy nem bírok húst enni.. Tegnap fokhagymás-kakukkfüves csirkét akartam készíteni, de kirázott a hideg a nyers hús vagdalásától és pár percnyi "szenvedés" után végleg feladtam.
Gege fejezte be és annak (elvileg) normális rendje-módja szerint be is lapátolta a végeredményt, de én meglehetõsen elkeseredtem. Nyugtassatok meg, hogy ez normális és mással is elõfordult már!

Hogy mégis legyen valami jó a mai napban a hûtõnyitogatás és a hústologatás között, készítettem egy adag zöldséges tésztát. Persze kizárólagos jogon csak magamnak..


Hozzávalók (2 személyre)
  • 1 kisebb méretû zöld cukkini
  • 1 kisebb méretû sárga cukkini
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 dl tejszín (32%)
  • 100 g füstölt sajt (reszelve)
  • só, fehér bors, cayenne bors, szerecsendió
  • 250 g orsó tészta
  • egy marék koktélparadicsom (vegyesen sárga- és piros)
A tésztát feltettem sós vízben fõni. Ezalatt a zöldségeket a paradicsom kivételével apróra kockáztam. A hagymát 2 evõkanál olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a zöldségeket is. Pár percig dinszteltem, majd felöntöttem a tejszínnel. Rádobtam a sajtot is, majd ízesítettem a fûszerekkel. Amikor elég sûrûnek láttam a szószt, beleforgattam a tésztát és hagytam, hogy magába szívja az egészet. A félbevágott paradicsomokat csak a tálaláskor tettem a tetejére.


Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/08/nyari...

sponsored links

Keres?s