Nyári menü 1.

2010-07-06

sponsored links



Kagylótészta aszalt paradicsommal
Brokkolis szójafasírt
Algasaláta


A nyár makrobiotikus ételei könnyûek roppanósak. Általában gyors fõzési stílusban készülnek; blansírozva, dinsztelve, gyorsan pirítva, gyorsan préselve. Ez az aszalt paradicsomos tészta igazi hûsítõ ínyencség. Érdekes ugyan, hogy a paradicsom nem, de az aszalt paradicsom alkalmanként felkerürhet a tényérra. Nosza, ennek  most itt volt a helye. A tészta legyen teljes kiõrlésû, vagy tönköly.
A mellé tálalt algasalátát a már említett Verbovszky Gabriella óráján tanultam, és nagy kedvencem lett. Arame híjján wakaméval készítettem. Húspótlónak pedig brokkolis szójafasírt készült.


Kagylótészta aszalt paradicsommal


Hozzávalók: 2-3 maroknyi durum kagyló tészta, 1 mokkáskanál olaj, csipetnyi só, 1 fej vöröshagyma kockára vágva,  2 gerezd fokhagyma kipréselve,  5-6 darab aszalt paradicsom, csíkokra vágva,
1 kisebb sárgarépa gyufaszálra vágva, oreganó.

Lobogó, forró vízben fõzzük ki a tésztát.
Kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát és az aszalt paradicsomot is. Hintsük meg oregánóval. Amikor a tészta kifõtt forgassuk össze a zöldségekkel.

Algasaláta





Hozzávalók: 1 evõkanál szezámolaj, 1 lila hagyma, szeletelve, 1 sárgarépa gyufaszál nagyságúra vágva, ? bögre wakame kevés vízbe áztatva, 2 kiskanál shoju szósz, 1 kiskanál ume ecet

Áztassuk be a wakamet. A szezámolajon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a sárparépát, szórjuk rá a lecsepegtetett wakamét és fedõ alatt pároljuk puhára. Önthetünk alá egy kevés (1 deci) vizet. 20-25 perc párolás után ízesítsük szójaszóssal, ume ecettel (vagy citromlével) és fedõ nélkül pároljuk addig, amíg a leve elpárolog

Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2010/07/nyari-men...

sponsored links

Keres?s