Nyári crumble

2010-06-17

sponsored links

Idén elég szegényes volt a cseresznyetermésünk, így elmarad a szokásos befõzés is. Épp annyi gyümölcsöt sikerült szedni, amennyi a crumble-be elég. Most csináltam elõször, de nagyon tetszik, ropogós tészta, alatta a szaftos, édes gyümölcs. Nyamm! :)
Hogy mi is kell hozzá?

Hozzávalók: 8 csapott ek. liszt, 8+1 csapott ek. cukor, 11 dkg vaj vagy margarin, 1 nagy db alma, 2-3 nagy maréknyi cseresznye, 1 ek. almaecet, egy kevés darabolt mandula.
Az almát meghámozom, kivágom a magházat, majd falatnyi darabokra vágom. A cseresznyét is kimagozom, majd az almával együtt egy tûzálló tálba teszem, meglocsolom az almaecettel és 1 ek. cukorral, majd jól összekeverem, hogy mindenhova jusson belõle.
A tésztához keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a vajat, majd kézzel dolgozzuk össze annyira, hogy egy morzsás állagú keveréket kapjunk. Ezt szórjuk a gyümölcsök tetejére, majd szórjuk meg még egy kevés mandulával, és elõmelegített sütõben süssük 30 percig. Ehetjük melegen, hidegen, vanília fagyival, ki hogy szereti. :)


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/06/17/...

sponsored links

Keres?s