Ny?ri sal?ta majon?zes m?rt?ssal
sponsored links
A megszokott ?zek egy kis plusszal
Tavaly megh?v?st kaptunk egy kertipartira, ahol kiv?telesen 5 percre sem kellett be?llnom f?zni. S?t, kir?lyk?nt b?ntak vel?nk, fejedelmieket ett?nk.
Ott kaptuk a sok s?lt mell? ezt a sal?t?t, annyira ?zlett, hogy el is k?rtem a receptet ?s itthon elk?sz?tettem.?
Nagyon finom ?s friss, de van egy egyszer? tr?kkje: ha nagyobb adagot k?sz?t?nk, esetleg t?bb alkalomra, a fejes sal?t?t csak t?lal?s el?tt keverj?k hozz?, k?l?nben "megszottyad". Vagyis megfonnyad ?s az nem t?l ?tv?gygerjeszt? :)
A sz?szhoz sz?ks?g van tart?rm?rt?sra is. Tal?lhattok egy tuti recept a blogomon itt, de most egy sokkal egyszer?bbet haszn?lok. Ennek az az oka, hogy nem volt kedvem t?l sokat kevergetni, de ha nektek van id?t?k, mindenk?ppen az extra v?ltozatot haszn?lj?tok! :)
?
Ny?ri vitaminsal?ta majon?zes m?rt?ssal
Hozz?val?k 4-6 f?re:
1 fej sal?ta
2 csokor h?napos retek
1,5 k?gy?uborka
1 nagy csokor ?jhagyma
3 z?ld hegyes er?s paprika
1 ek s?
?
A sal?tal?hez:
2 ek ecet (20%-os)
3 ek cukor
6 dl v?z
?
A tart?rm?rt?shoz:
5 nagy ek majon?z (receptem itt)
3 ek tejf?l
1 ek must?r
?zl?s szerint s? ?s bors
P?r csepp ?des?t? vagy kev?s porcukor
?
A retket megtiszt?tjuk, v?konyra felszeletelj?k. Az ubork?t h?jastul durv?ra reszelj?k, a paprik?t (ha nem akarjuk cs?p?sre, az er?t kiv?gjuk, de a v?g?re mindenk?ppen j?csk?n vesz?t az erej?b?l) 3-4 mm-esre szeletelj?k. Megsz?rjuk a s?val, ?sszeforgatjuk, 1 ?r?ra h?t?be tessz?k.
K?zben elk?sz?tj?k a sal?talevet (s? n?lk?l, hiszen a z?lds?geken m?r van), ?zl?s szerint m?g adhatunk hozz? ecetet, ?n pl. j? savany?an szeretem.
A sal?taleveleket megmossuk, falatnyi darabokra t?pkedj?k.
Mikor letelt az egy ?ra, a z?lds?gekre ?ntj?k a sal?talevet ?s ?vatosan beleforgatjuk a sal?taleveleket. Ism?t egy f?l ?r?t ?llni hagyjuk.
?sszekeverj?k a tart?rm?rt?shoz val?kat. A sal?t?r?l le?ntj?k a levet, de nem kell nagyon alaposan, nem baj, ha kicsit vizes marad. ?sszeforgatjuk a tart?rral, akkor j?, ha kicsit felh?gul a sal?tal?vel.
Fogyaszt?s el?tt beh?tj?k kicsit.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!