Ny?ri k?posztasal?ta
sponsored links
Mozgalmas volt a m?lt het?nk, ugyanis anyunak is ?s apunak is sz?linapj?t ?nnepelt?k. R?ad?sul apuk?m kerek ?vfordul?t ?lt, 70 ?ves lett. Ennek ?r?m?re egyik nap grillezt?nk egy kis kolb?szt, anyu k?sz?tett k?t f?le sal?t?t ?s m?r meg is volt a k?nikulai eb?d?nk.
Ny?ri k?posztasal?ta n?ven fut anyu egyik szak?csk?nyv?ben (amint megtudom a c?m?t, p?tolom a forr?st!) az amelyikr?l most fogok ?rni. Nekem nagyon ?zlett, f?leg a sok-sok friss kapor miatt. Tudom, sokan pont a kaprot nem szeretik, ?k ink?bb ne is olvassanak tov?bb. :)
Hozz?val?k:
- 2,5 ev?kan?l feh?rborecet
- 2 ev?kan?l ol?vaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 sz?l kakukkf? csokorba k?tve
- 1,5 dl v?z vagy z?lds?galapl?
- 1 lilahagyma
- 25 dkg fejes k?poszta
- 1 kisebb, zsenge cukkini
- 12 dkg z?ldbors?
- 1 te?skan?l frissen apr?tott kapor
- 1 mokk?skan?l ?r?lt ?desk?m?ny mag
- f?l citrom leve
- s?, bors
Sz?ks?g?nk lesz egy akkora l?basra amelyben az ?sszes z?lds?g elf?r. Ebben az ed?nyben elkeverj?k az ecetet, az olajat, az apr?ra v?gott fokhagym?t a v?zzel (vagy z?lds?galapl?vel), beletessz?k a kakukkf? csokrot, ?zl?s szerint s?t ?s forralni kezdj?k.
Ha m?r g?z?l?g de m?g nem forr, belehelyezz?k a v?konyra szelt lilahagym?t, a fejesk?poszta szeleteket ?s a bors?t ?s fed? alatt n?ha megkeverve 10 percig f?zz?k. A t?zr?l lev?ve hozz?adjuk a f?lbev?gott, majd vastagabb szeletekre v?gott cukkinit ?s fed? alatt hagyjuk kih?lni az eg?szet.
V?g?l lesz?rj?k a z?lds?geket, ?sszekeverj?k a kaporral ?s az ?desk?m?nnyel. S?val, borssal, citroml?vel ?zes?tj?k a sal?t?t.
Azt hiszem, ?n ettem bel?le a legt?bbet, annyira ?zlett. :) S?r?n fog el?fordulni n?lunk.