Ny?ri eml?k, amib?l m?g szerencs?re van k?t ?veggel - szam?ca sz?rp h?zilag
sponsored links
Minden ?vben szoktunk menni szam?c?t szedni, persze mindig m?s "Eperf?ldet" l?togatunk meg. Nagyl?b is ?lvezi, de m?r megtanultuk - egy j? kiad?s hasmen?s ut?n -, hogy a f?ld?n, mosatlanul nem esz?nk.
Nem volt ez m?shogy tavaly tavasszal sem, mikor is siker?lt k?zel 30 kg f?ldieperrel hazat?rn?nk. Abban biztos voltam, hogy ?letemben el?sz?r nem lekv?rt k?sz?tek a gy?m?lcsb?l, mert nem essz?k, hanem sz?rp lesz a v?geredm?ny. Kerestem-kutattam, mert nem akartam f?z?tt gy?m?lcsl?t k?sz?teni, de v?g?l m?gis az lett bel?le. Nem b?ntam meg, mert b?r most m?rcius van, el?llt eg?sz t?len ?s az ?ze is kiv?l? lett.
A receptet itt tal?ltam, de le is ?rom.
Hozz?val?k:
3 kg szam?ca
1 l v?z
3 kg cukor
4 citrom leve
Az ar?nyokat a gy?m?lcs mennyis?g?nek megfelel?en v?ltoztattam. A vizet a cukorral felf?ztem, majd hozz?tettem a szam?c?t. Felforraltam ?s hagytam 5-10 percig f?ni, k?zben leszedtem a keletkez? habot. A k?sz levet egy napig pihentettem, majd gyolcson ?tsz?rtem. A sz?rp?t felforraltam ?s belenyomtam a citromok lev?t, majd ?vegbe t?lt?ttem ?s dunsztoltam.
A fennmaradt gy?m?lcsp?r?t ?tforraltam ?s egy nagyon ?des dzsemet kaptam bel?le. T?nyleg nagyon ?des, csak ?gy s?tem?nybe nem j?, b?r ezzel Mr. Kardos bizony?ra vitatkozna.
Pr?b?lj?k ki! ?rdemes!