Nutellás-szedres jégkrém
sponsored links
Holnap estétõl, durva enyhülést mondanak... addig viszont akár dupla adagban is el lehet készíteni ezeket a jégkrémeket... :)
Hozzávalók:
6 db
200 g szeder
1 tk cukor
500 g mascarpone
2-3 ek Nutella
1-2 ek tej
porcukor ha szükséges, én nem használtam
A szedret és a cukrot feltesszük fõni, majd amikor felforrt még pár percet fõzzük hogy kellemes lekváros állaga legyen... :)
Hagyjuk teljesen kihûlni.
A mascarponét kikeverjük a Nutellával, és a tejjel, ha szükséges tejet adhatunk hozzá.
Nem kell hogy folyós legyen a krém, de ne is legyen beton kemény.
A formákba elõször a szederlekvárból kanalazunk, utána a Nutellás krémbõl, majd betesszük a fagyasztóba legalább 4-5 órára.