Nutellás blondie

2010-10-21

sponsored links

A történet úgy kezdõdött, hogy a drága Öcsém megígérte, hogy átugrik este egy kis beszélgetésre (hozzátenném, már kb. 2 hete ígéri, hogy jön). Gondoltam sütök valamit ami gyorsan megvan és esetleg még Mr.T. is hajlandó lesz megkóstolni. Ez lett belõle a végén. Mondanom sem kell az Öcsém nem jutott el hozzánk, viszont Mr.T. 2 pohár tej kíséretében a fél adag sütit egy ültõ helyében megette. A receptre teljesen véletlenül találtam itt.
  

Hozzávalók:
  • 250g vaj
  • 3 tojás
  • 2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1 tk. vanília  kivonat
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütõpor
  • 2 és 1/2 csésze liszt
  • sok Nutella
Melegítsük elõ a sütõt 170 fokra. (légkeveréses), és sütõpapírral béleljünk ki egy tepsit (a sütõpapír nem baj ha kilóg a tepsibõl, legalább lesz mivel kiemelni a sütit). Olvasszuk fel a vajat és tegyük félre hûlni. Míg ez megtörténik egy tálban a tojásokat és a kétféle cukrot keverjük habosra. Ezután jöhet minden más alkatrész a vaj, só, sütõpor, szódabikarbóna, vanília kivonat és legvégül a liszt. Majd a kész masszát öntsük a tepsibe és a tészta tetejére kívánt mennyiségbe pötyögtessük a Nutellát majd egy kés vagy fakanál segítségével próbáljuk meg  a Nutellát a tészta tetején egy kicsit eloszlatni. Tegyük a tepsit az elõmelegített sütõbe és 30-35 perc alatt süssük meg a sütinket. Akkor jó, ha a tészta még középen nyersnek tûnik, viszont a teteje már szép aranybarna. Vegyük ki és ne izguljunk mert a süti egy óra alatt amíg kihûl pont szeletelhetõ állapotba kerül.


Folytats a blogon ... vikiakonyhaban.blogspot.com/2010/10/n...

sponsored links

Keres?s