nincs cím

2010-05-23

sponsored links

Vadragu-õzlábgomba leves
(bonus recepttel)

A fenyvesben megjelentek az õzlábak - idõszerû elfogyasztani a tavalyi szárítmány végét.

Lássuk a leves részét! Egy nagy adag õzlábgomba szárítmány három órát ázik a vízben, majd úgy, ahogy van, fazekastul-vizestül felkerül a fõzõlapra. Ízesítése: húsleves alaplé, fele-fele arányban.

Közben a fácán mellehúsa apróra kockázva már egy napja a pácban pihen, ideje tehát hagymát és fokhagymát szeletelni, némi olajon üvegerse pirítani, majd a vadhúst rátéve megpirítani.

Ezen a ponton a gombalevesbõl kézi mixer segítségével gombakérem leves válik - s jöhet bele a megpirított hús. Az egész további 20 percet fõ fedõ alatt. Ízesítés: kevés só, fehér bors - és részemrõl: morzsolt kakukkfû. Az utolsó fázisban jöhet a tejszín: egy keverés, egy rottyantás...

... és kész is a vadragu-õzlábgomba leves. A hús omlós, az õzláb leves markáns és ízletes!

*

Manapság már szinte minden termékhez jár valami "ajándék", valami bónusz - ezért ideírom, mi lett a friss õzlábgombák sorsa. Serpenyõben végezték!

Carluccio eljárása alapján: a felvert tojásba zöldfûszert (petrezselyem), sót, borsot és parmezánt is kevertem - ebben a bundában került rá a forró olajra.

Szívderítõ látvány, amikor a serpenyõben nem fér el a nagy-nagy kalap!


Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/05/eloke...

sponsored links

Keres?s