nincs cím

2010-11-30

sponsored links

A kókusz olajat már használom egy ideje, de csak fõzéshez, pörköltek alá, ahol nem lehet annyira érezni az ízét. Nemrégen találkoztam egy hölggyel aki nagyon jó tanácsot adott nekem amikor azt mondta hogy használjam úgy a kókuszolajat a sütéshez mintha zsír lenne vagyis :
70% kókuszolaj és 30 % víz vagy tej ( kókusztej vagy bármi más)
Kipróbáltam és mûködik, ez az elsõ recept amit megcsináltam, nagyon finom lett. Gyerekeim nem érezték hogy másképp készült volna. Felfalták az egészet pillanatok alatt.
Azóta több süteményt is csináltam így és mind nagyon finom lett. Pl. Inteligens krémest, túrós és lekváros kalácsot, muffint.

A kókuszolaj
A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szûrik, szagtalanítják . Az
így készült kókuszolaj, tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez,
fõzéshez és a magyar konyha íz-világát sem befolyásolja. A Magyar
Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják,
mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket, így a perifériákat is
ellátja energiával. Ez rendkívül fontos a cukorbetegség okozta végtagelvesztés
elkerülése miatt. A kókuszolaj nem terheli a májat és nem kapcsolódik a
szervezetben már meglévõ zsírsejtekhez, tehát nem hizlal.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2010/11/k...

sponsored links

Keres?s