nincs cím
sponsored links
Húsos leveles-csigák ...
Egyszerû és gyors vendégváró falatkák, vagy csak ha valami "finomra" áhítozik a család...készíthetünk valami hasonlót. Nem igazán recept csak "ötlet". A bolognaiból megmaradt húsos ragú újragondolása is lehet, akkor még gyorsabb a készítése :)
Hozzávalók ...
~ 34 db-hoz
~ 34 db-hoz
500 g fagyasztott leveles tészta
10 dkg reszelt sajt
250 g darált hús
1 szál sárgarépa reszelve
1 szál sárgarépa reszelve
1 kisebb konzerv egész paradicsomból
só,õrölt bors, friss oregánó, friss kakukkfû
1 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 fej vöröshagyma
1-2 ek olíva olaj
1 tk étkezési keményítõ/vagy liszt
Elkészítés ...
Leveles tésztát szobahõn felengedjük.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a darált húst és a reszelt sárgarépát. Ízlés szerint fûszerezzük és készre pároljuk. Egész paradicsomokat (konzerv is jó- én a saját eltevésbõl használok :) botmixerrel pürésítjük, csomómentesen elkeverjük benne a keményítõt, majd a húsos raguhoz öntjük és felforraljuk. Hûvös helyen langyosra hûtjük(ne legyen túl híg mert kifolyik a tésztából!)
Tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és egyenletesen elterítjük rajta a húsos ragut. Feltekerjük, ujjnyi széles korongokat vágunk, amiket lefektetve tepsibe teszünk és tetejüket reszelt sajttal hintjük.
Forró sütõbe tolva 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forró sütõbe tolva 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp ...
Többféle kiszerelésû leveles tészta van forgalomban, szeretem azokat felhasználni, ahol egy tömbben van a tészta, nem pedig lapokban.A tömböt haránt félbe vágom és kinyújtva/formázva töltöm-szórom-tekerem...
Vállalkozó kedvûek saját maguk is elkészíthetik a tésztát, ami gyorsan elkészíthetõ http://vargaani.blogspot.hu/2013/10/l-eveles-teszta-gyorsan-hazilag.html
Amennyiben túl híg lett a ragunk még 1 tk keményítõvel sûríthetünk rajta, vagy a reszelt sajtot közvetlenül a húsos ragúra szórjuk,
feltekerés elõtt !