nincs c?m

2020-04-06

sponsored links

H?sv?ti kal?cs :-)
Hozz?val?k:
50 dkg liszt
1 mk s?
60 g cukor
1 toj?s
1 s?rg?ja
2 dl 30%-os tejsz?n
1 dl tej
2 dkg ?leszt?
Tetej?re: 1 toj?s
Az ?leszt?t a cukorral a langyos tejbe tessz?k, meghintj?k egy kis liszttel ?s felfuttatjuk. A lisztet Keleszt? t?lba szit?ljuk, a k?zep?n m?lyed?st k?sz?t?nk ?s az ?sszes hozz?val?t (szobah?m?rs?klet? legyen) beletessz?k. Egynem? t?szt?v? gy?rjuk, majd gy?r?lapra kit?ve 10-15 percig dagasztjuk. 30 percre f?lretessz?k a Keleszt? t?lban. Az id? letelte ut?n annyi r?szre osztjuk, ah?nyas fon?st szeretn?nk. ?n 6-ossal k?sz?tettem, vide? alapj?n.

Letakarva 10-15 percig pihentetj?k. Ezut?n 6 rudat sodrunk, vide? seg?ts?g?vel megfonjuk ?s lekenj?k a felvert toj?ssal. 30 percig kelesztj?k, ?jra lekenj?k ?s 200 fokos s?t?be toljuk. 10 perc ut?n 180 fokra m?rs?kelj?k, k?szre s?tj?k. (Nekem legk?zelebb el?g lesz 10 fokkal kevesebb, de s?t?je v?logatja) A receptet Limara oldal?n tal?ltam :-)



Folytats a blogon ... fozni-jo.blogspot.com/2020/04/husveti...

sponsored links

Keres?s