nincs c?m
sponsored links
Cs?r?gef?nk
Mikor, ha nem most? Egyik h?tv?g?n ilyen, a m?sik h?tv?g?n pedig m?s f?nkot k?sz?tek.
F?nkok kifogyhatatlan t?ra, de a cs?r?ge nem maradhat ki semmik?pp.
Olyan k?nny?, gyors ?s nagyon finom csemege. Senki ne hagyja ki, legal?bb a farsangi szezonban.
Hozz?val?k egy nagy t?l f?nkhoz:
- 50 dkg finomliszt
- csipet s?
- 5 db toj?ss?rg?ja
- 5 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg tejf?l
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom h?ja
- 1 dl rum
- olaj a s?t?shez
- 1 csomag van?li?s cukor
- porcukor
?gy k?sz?l:
A vajat elkeverj?k a toj?sok s?rg?j?val, tejf?llel ?s rummal. A lisztet t?lba szit?ljuk, hozz?adjuk a s?t, porcukrot a reszelt citromh?j?t.
A sz?raz anyagokhoz keverj?k a nedves hozz?val?kat, ?s sima t?szt?v? gy?rjuk.
Letakarva pihentetj?k a t?szt?nkat 15-20 percig, majd 3-4 mm vastags?g?ra kiny?jtjuk.
Mik?zben melegszik az olaj, derelyev?g?val tetsz?s szerint sz?les t?glalapokat v?gunk, amin bemetsz?seket ejt?nk. Ezeken a r?seken ?tdugjuk a t?szta sarkait, ?s mehet is a kb:170 fokos b? olajba. N?h?ny perc alatt aranybarn?ra s?tj?k mindk?t oldal?t.
S?t?port ?n az?rt nem teszek a f?nk t?szt?j?ba, mert ?gy lesz ropog?s, igazi cs?r?ge.
A forr? f?nkokat, van?li?s cukorral elkevert porcukorban meghempergetj?k, ?s ?nmag?ban vagy lekv?rral t?laljuk.