nincs c?m

2019-01-27

sponsored links

                                              Cs?r?gef?nk





Mikor, ha nem most? Egyik h?tv?g?n ilyen, a m?sik h?tv?g?n pedig m?s f?nkot k?sz?tek.
F?nkok kifogyhatatlan t?ra, de a cs?r?ge nem maradhat ki semmik?pp.
Olyan k?nny?, gyors ?s nagyon finom csemege. Senki ne hagyja ki, legal?bb a farsangi szezonban.


Hozz?val?k egy nagy t?l f?nkhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet s?
  • 5 db toj?ss?rg?ja
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg tejf?l
  • 6 dkg porcukor
  • 1 citrom h?ja
  • 1 dl rum
  • olaj a s?t?shez
  • 1 csomag van?li?s cukor
  • porcukor


?gy k?sz?l:
A vajat elkeverj?k a toj?sok s?rg?j?val, tejf?llel ?s rummal. A lisztet t?lba szit?ljuk, hozz?adjuk a s?t, porcukrot a reszelt citromh?j?t. 
A sz?raz anyagokhoz keverj?k a nedves hozz?val?kat, ?s sima t?szt?v? gy?rjuk.
Letakarva pihentetj?k a t?szt?nkat 15-20 percig, majd 3-4 mm vastags?g?ra kiny?jtjuk.
Mik?zben melegszik az olaj, derelyev?g?val tetsz?s szerint sz?les t?glalapokat v?gunk, amin bemetsz?seket ejt?nk. Ezeken a r?seken ?tdugjuk a t?szta sarkait, ?s mehet is a kb:170 fokos b? olajba. N?h?ny perc alatt aranybarn?ra s?tj?k mindk?t oldal?t. 
S?t?port ?n az?rt nem teszek a f?nk t?szt?j?ba, mert ?gy lesz ropog?s, igazi cs?r?ge.
A forr? f?nkokat, van?li?s cukorral elkevert porcukorban meghempergetj?k, ?s ?nmag?ban vagy lekv?rral t?laljuk.























Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2019/01/csor...

sponsored links

Keres?s