Narancsos, spen?tos csirke s?t?ben
sponsored links
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
- 1 kg krumpli
- 4 csirkecomb
- 3 narancs
- 2 nagy mar?k spen?tlev?l
- 4 ev?kan?l ol?vaolaj
- 1 te?skan?l ?r?lt k?m?ny
- s?, ?r?lt bors
- csipetnyi kurkuma
- csilipor
A m?rtogat?shoz:
- 15 dkg g?r?g joghurt
- 5 dkg tejf?l
- 1 ev?kan?l citroml?
- n?h?ny mentalev?l
- s?, ?r?lt bors
Elk?sz?t?se:
- A krumplit h?jast?l alaposan megmossuk, ?s nagyobb cikkekre v?gjuk. Egy nagy t?lban ?sszekavarjuk 2 ev?kan?l olajjal, s?val borssal, k?m?nnyel, ?s kev?s csiliporral. Egy nagy tepsit kib?lel?nk s?t?pap?rral, ?s az egyik fel?be ter?tj?k a krumplit.
- A narancsokat forr? v?z alatt alaposan megs?roljuk, majd 2 narancs h?j?t lereszelj?k, ?s karik?ra szeletelj?k. A harmadik narancs lev?t kifacsarjuk.
- A marad?k olajat kikavarjuk kurkum?val, narancsh?jjal, ?s borssal. A tepsi ?resen maradt r?sz?t kirakjuk a narancsszeletekkel. R?helyezz?k a h?st, meglocsoljuk a f?szeres olajjal, illetve narancsl?vel. 220 fokos s?t?ben, 35-40 percig s?tj?k, k?zben a saj?t lev?vel locsolgatjuk.
- A m?rtogat?shoz a hozz?val?kat kikavarjuk (a ment?t v?gjuk apr?ra, egy keveset hagyjunk a d?sz?t?shez). Amikor a h?s meg a krumpli elk?sz?lt, t?lal?skor r?sz?rjuk a friss spen?tleveleket, illetve a ment?s m?rtogat?val k?n?ljuk.