Narancsos panna cotta

2010-04-15

sponsored links

Felbuzdulva a diétás édességeken tegnap panna cottát csináltam, mégpedig fincsi narancsosat. Ez a recept az áprilisi Otthon magazinban van, egy kincs ez a magazin! :) Nagyon finom, friss, és a kevesebb tejszín felhasználásával csökkentett energiatartalmú desszert.
Én féladagot készítettem, kettõnknek így is sok lett.
Készítettem ma egy könnyed gyümölcssalátát is, de nem jutottam el a megfotózásáig, megettem. :) Legközelebb ígérem, nem követek el ehhez hasonló bûncselekményt, de mentségemre szóljon: finom volt és guszta. :P

S ha már új bejegyzés, meg szeretnék említeni egy oldalt Nektek, akik esetleg még nem ismernék, ez pedig a Sütiklub. Van itt minden, ami sütikkel, desszertekkel, cukrászdákkal kapcsolatos, értesülhetsz a legfrissebb programokról, olvashatsz édes híreket, lesznek cukrász titkok és receptek. Szóval tessék megnézni, olvasgatni kedves édes szájú barátaim, ez az oldal, nekünk, értünk van! :))


Hozzávalók 4 személyre:
3 dl tej, 3 dl fõzõtejszín, 5 dkg barna cukor, 3 lap zselatin, 1 rúd vanília, 1 narancs, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

1. A tejet a tejszínnel, cukorral, vanília magokkal forraljuk fel.
2. Vegyük le a tûzrõl, majd keverjük hozzá a lapzselatinokat, keverjük olvadásig.
3. A narancs héját reszeljük bele, majd osszuk el a folyékony krémet 4 tálkába. Hagyjuk kihûlni, majd tegyük éjszakára hûtõbe. Másnap tálalás elõtt díszítsük narancsfilével és szórjuk meg Bourbon vaníliás cukorral.

Folytats a blogon ... mennyeiedesseg.blogspot.com/2010/04/n...

sponsored links

Keres?s