Narancsos kacsasaláta rukkolával

2013-07-02

sponsored links

narancsos

Édes és sós íz, gyümölcs és hús: nagy klasszikus párosítás ez, bár sokan idegenkednek tõle. Nem kéne, mert tényleg különleges harmóniát találhatunk ezekben az elsõre ellentétes ízekben és összetevõkben. Hamar rájöttek erre a franciák is, akiknek egyik nagy nemzeti specialitása, a canard a'l orange, azaz a narancsos kacsasült minden valamire való szakácskönyvben megtalálható, még Julia Child is egyik kedvenceként emlegette (a boeuf bourguignon után, persze).

Mielõtt még tovább olvasnátok, nézzétek meg a videót:

De ezt az édes-sós-narancsos-kacsás feelinget nem csak egy másfél órán át sütögetett sültben és a hozzá elkészített narancsmártásban lehet ám felfedezni. Íme egy villámgyors recept, ahol szintén beüt ez a tényleg remek kombó, ráadásul nem fogtok 15 percnél többet idõzni a konyhában, megígérem! A gyümölcsnek és a szaftos húsnak is remek alapot képez majd az üde rukkola, szerintem simán ez a nyár egyik legjobb salátája! Ti mit gondoltok?

Hozzávalók 2 személy részére:

  • 80 g rukkola
  • 2 db narancs
  • 1 szál újhagyma ...

Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2013/07/02/n...

sponsored links

Keres?s