Narancsos kacsasaláta rukkolával
sponsored links
Édes és sós íz, gyümölcs és hús: nagy klasszikus párosítás ez, bár sokan idegenkednek tõle. Nem kéne, mert tényleg különleges harmóniát találhatunk ezekben az elsõre ellentétes ízekben és összetevõkben. Hamar rájöttek erre a franciák is, akiknek egyik nagy nemzeti specialitása, a canard a'l orange, azaz a narancsos kacsasült minden valamire való szakácskönyvben megtalálható, még Julia Child is egyik kedvenceként emlegette (a boeuf bourguignon után, persze).
Mielõtt még tovább olvasnátok, nézzétek meg a videót:
De ezt az édes-sós-narancsos-kacsás feelinget nem csak egy másfél órán át sütögetett sültben és a hozzá elkészített narancsmártásban lehet ám felfedezni. Íme egy villámgyors recept, ahol szintén beüt ez a tényleg remek kombó, ráadásul nem fogtok 15 percnél többet idõzni a konyhában, megígérem! A gyümölcsnek és a szaftos húsnak is remek alapot képez majd az üde rukkola, szerintem simán ez a nyár egyik legjobb salátája! Ti mit gondoltok?
Hozzávalók 2 személy részére:
- 80 g rukkola
- 2 db narancs
- 1 szál újhagyma ...