NARANCSOS GUMICUKOR

2014-01-25

sponsored links















Nagy gumicukor fan az egész család... Sajnos. Véleményem szerint, ennek semmi értelme nincs. Tele van sok haszontalan dologgal, mint például szénhidráttal, ízfokozókkal, színezékekkel, és tudj Isten még mi mindenféle felesleges alkotóelemmel. De hát a gyerekeim, sõt még a párom is odáig vannak értük. Néha veszek, had örüljenek, de nem viszem túlzásba az örömködést általuk. Mikor Lillánál megláttam a házi változatot, máris szerelem lett az elsõ pillantásra. Gondoltam, ha házi, akkor nyilván mentes lesz mindenféle rémes dologtól és talán a tiszta gyümölcs ízével boldogíthatják majd az ízlelõbimbóikat. Valóban... Rém egyszerû elkészíteni és negyed óra alatt meg van a vitaminos nassolni való. Bármilyen citrusos gyümölcsbõl elõállítható, sõt még a kivivel és a gránátalmával is kitûnõen mûködik. Most narancsos ízben készült... És még mielõtt fenntartásaink lennének a zselatinnal kapcsolatban, akkor olvastam, hogy jót tesz a bõrnek, a kötõszöveteknek és a hajnak. Bízzunk benne... Hasonló finomság a Karottás narancsgerezd is...


Hozzávalók: 2 narancs és 2 citrom leve, 4 kanál cukor, 4 evõkanál zselatin por.


A hozzávalókat egy kisebb lábosba tesszük, majd lassú tûzön melegíteni kezdjük a keveréket. Állandóan kevergetjük, majd addig melegítjük, míg a zselatin teljesen feloldódik a folyadékban és szép tiszta, áttetszõ nem lesz a folyadékunk. Mikor jó forró a gyümölcslé, de nem forr, akkor szilikon bon-bon formákba kiadagoljuk a levet, majd mélyhûtõbe tesszük dermedni. Negyed óra elteltével ellenõrizzük, hogy megkötött-e már, és ha igen, akkor kiszedjük a kész gumicukrokat a formákból. Máris ehetjük a saját készítésû cukorkáinkat. Garantált a boldogság...








Illéskrisz Konyhája





Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s