Narancsos-datolyás keksz Xukorral

2010-12-15

sponsored links



Hozzávalók:

14 dkg Xukor (nyírfacukor)
20 dkg vaj
35 dkg durumliszt

1 tojás
2 ek. tej
15 dkg datolya
1 narancs (bio)

a tetejére:
1 tojásfehérje
2 ek Xukor


A vajat keverjük habosra a Xukorral, tojással és tejjel. A liszteben keverjük el a szódabikarbónát  és keverjük a vajas masszához, reszeljük hozzá az alaposan megmosott narancs héját és keverjük bele az apróra vágott datolyát is. Diónyi gömböket csippentsünk le a tésztából és sütõpapírral borított tepsire sorakoztassuk õket, mindegyiket egy kicsit nyomkodjuk laposabbra. Elõmelegített sütõben 10 percig elõsütjük, majd kivesszük a sütõbõl a tetejét kenjük meg a tojásfehérjével és szórjuk meg a xukorral. Tegyük vissza a sütõbe meg 6-8 percre, hogy egy kis színt kapjon a kekszike.
Rácson hûtjük, 32 darab keksz lett belõle.


A fehér cukor alternatíváinak keresgélése közben már korábban is megakadt a szemem a Xukron (nyírfacukor), ami egy természetes anyag. A Finnországban fa alapanyagból készítik. Nem vált ki inzulin választ a szervezetbõl, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. 40 %-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a cukor, ráadásul az éhség érzetet is késlelteti. Nem emeli meg a vércukor szintet, mivel glikémiás indexe alacsony. A fogszuvasodás megelõzésében is fontos szerepe van, így a rágógumikban is a használják ezért, bár mellé teszik az aszmaprtamot, így már nem lesz olyan fincsi a végeredmény. 

Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/12/n...

sponsored links

Keres?s