Narancsos csokoládéfagylalt

2010-06-25

sponsored links

Többek között csokifagyi recepttel is Dunát lehet rekeszteni. Természetesen mindenki esküszik a magáéra (különben miért tennénk fel a netre?), ez esetben sincs másként. Persze én sem találtam fel a spanyolviaszt: egyik fõ kedvenc, a madártej fagyi alapján gyártottam le ezt a verziót, aminek legfõbb elõnye, hogy nem marad utána tojásfehérje, továbbá, mint kiderült, azon kevés fagyi közé tartozik, ami gép (keverés) nélkül is kellõen krémes végeredményt ad (az akku egyelõre nem fér be a fagyasztónkba).

Másfél literhez(!) kell:

  • 3 db M-es egész tojás
  • 30 dkg cukor (max.)
  • csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 5,5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg Spar étcsoki
  • 10 dkg 70%-os narancsos étcsoki*
  • 5 dkg 99%-os étcsoki (Lindt)
  • 2,5 dkg holland kakaó
  • 1 tk vaníliakivonat

A tojást, a cukrot és a kakaóport kicsit összehabosítani, a tejnemûeket a csokikkal felforralni, fokozatosan a tojásos elegyhez keverni, gõz fölött sûrûre fõzni, bele a vaníliát, hûteni, fagyasztani. Részletesebben a vaníliafagyinál vagy a többi fõzõs fagyinál.

Ha nem kapcsolok idõben, úgy járunk, mint egyszer a kávéfagyival, aminek a 90%-át a férjem még puding formájában eltüntette. Más szóval ütõs lett.

*Neki nem ízlett az elefántos csoki, de a fagyi citromos-gyömbéres változatban is állat lehet, csak azt a táblát megettük, és nem nagyon van utánpótlás.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... okostojas.blog.hu/2010/06/25/narancso...

sponsored links

Keres?s