Narancsos-csilis vöröskáposzta saláta
sponsored links
A maradékhasznosítás jegyében készült. Újévre csülköt sütöttem, mellé párolt káposzta is készült. A legyalult káposzta soknak bizonyult, kb. fél kilónyi már nem fért a lábasba. Csilluval kitaláltuk, hogy teszünk a nyers káposzta mellé narancsgerezdeket, és pikánsra, csípõsre ízesítjük csilipaprikával. Mivel semmilyen édesítõ nincs benne, kifejezetten savanykás, csípõs saláta lett a végeredmény, ami akár magában, akár valamilyen sült husi mellé jól illik. Ha valaki édesebben szeretné, kerülhet bele egy kis méz is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg gyalult vörös káposzta
- 4 közepes narancs
- 3-4 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál balzsamecet
- 2 evõkanál citromlé
- csilipaprika ízlés szerint (nálunk Piri-Piri)
- A káposztát a párolt káposztánál leírt módon tisztítottam, torzsáztam, majd vékonyra gyalultam, a narancsokat megtisztítottam, cikkekre szedtem és a káposztához kevertem.
- Kis tálban elkevertem az olajat, az ecetet és a citromlevet, ízesítettem kevéske csilipaprikával.
- Az öntetet az összeforgatott salátára öntöttem, átkevertem, és néhány órára a hûtõbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.