Narancskrémes csokoládétorta

2014-01-04

sponsored links

Ez a torta egy helyi zenekar, a barátaim zenekara, elsõ lemezbemutató koncertjére készült. Nem akartam túlbonyolítani, csak egy egyszerû desszertet szerettem volna. Nem is lett bonyolult, ennek ellenére megvagyok elégedve vele. Még sok-sok saját számot és lemezt, hajrá Ego Sum



Narancskrémes csokoládétorta


Hozzávalók:

A tortalapokhoz:
  • 6 tojás
  • 6 ek víz
  • 12 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 kk sütõpor
  • 1 kk reszelt narancshéj (legjobb a kandírozott)

A krémhez:
  • 1 tasak vanília ízû pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 narancs

Bevonáshoz, díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk kakaó

Elkészítés:

Elõször habbá verjük a tejszínt és hûtõszekrénybe tesszük.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjékhez 6 ek vizet adunk és kemény habbá verjük. Folyamatos mixerelés közben hozzáadjuk a cukrot, a reszelt narancshéjjat és egyenként a tojássárgájákat. Ekkor kikapcsoljuk a robotgépet, és egy habverõ segítségével óvatosan belekeverjük a kakaót, sütõport és lisztet. Zsírozott, lisztezett tortaformába kanalazzuk, majd 200 fokos elõmelegített sütõben 30 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a torta, elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük 3 ek cukorral és kevés tejjel, amit a 4 dl-bõl vettünk ki. A maradék tejet fõni tesszük. Mikor kezd fõni, beleöntjük a tejjel, cukorral elkevert pudingport és folyamatos kevergetés mellett sûrûre fõzzük. Ekkor félretesszük hûlni. A narancs héját lereszeljük, húsát apróra kockázzuk.  Mikor kihûlt, belekeverjük a margarint, narancskockákat, narancshéjat. Felhasználásig hûtõben tartjuk.

Az étcsokoládét gõz fölött megolvasztjuk. Zacskóba öntjük, aminek egyik sarkát nagyon kis helyen levágjuk és tetszés szerint mintákat rajzolunk vele. Lehet egyszerû papírra is, érdemes elõtte megrajzolni a kívánt formákat. Kb 20 perce hûtõbe tesszük dermedni. A maradék olvasztott csokoládét belekeverjük a tejszínhabba, gyorsan kell keverni, különben hamar megdermed a csokoládé.

Összeállítjuk a tortát:

A kihûlt tortalapot kettévágjuk és az alsó részre kanalazzuk a narancsos-vaníliás krémet. Befedjük a felsõ tortalappal. A csokoládés tejszínhabbal teljesen bevonjuk, megszórjuk szûrõn keresztül kakaóporral és a csokoládémintákkal díszítjük.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban...

sponsored links

Keres?s