Narancsbomba + narancsmécses egyszerûen
sponsored links
Egyik kedvenc sütikrémem a vaníliás-kakaós csíkos kekszes krémes süti vaníliás krémje lett. Már többféle módon variáltam, lett belõle kókuszos, gesztenyés-meggyes és sárgabarackos is (és még vannak vele további terveim is?), ráadásul elég szilárdra köt ahhoz, hogy szállítani lehessen (még BKV-n is, ami ugye már egy hard kiképzés lehet a sütiknek ), szóval nekem ez egy igazi jolly joker! Most naranccsal kombináltam, így is szuper, nézzétek, fõzzétek!
Hozzávalók:
3/4 cs vaníliás pudingpor
1 tojás
4 ek cukor
1 ek liszt
7 dkg margarin/vaj
3,5 dl tej
10 g zselatin (majdnem fél zacskó)
2 narancs
kb 15 db háztartási keksz vagy babapiskóta
Elkészítés:
Egy kb. 16-20 cm-es formát benedvesítünk és kibélelünk folpackkal. A nedvesítés azért kell, hogy minél jobban megtapadjon rajt a folpack. Igyekezzünk úgy elegyengetni, hogy minél kevesebb ráncolódás legyen rajta.
A narancsot meghámozzuk úgy, hogy minél kevesebb legyen rajta a fehér rész és felszeleteljük.
A szebben sikerült szeletekkel beborítjuk az edényünk felületét.
Egy másik edényben a pudingport, zselatint, cukrot, tojássárgáját, lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet sûrûre fõzzük.
A tûzrõl levéve amíg még forró, belekeverjük a margarint/vajat is, majd óvatosan a tojásfehérje felvert kemény habját is. A krémbe lehet további narancsdarabokat is szórni.
Belekanalazzuk a fémgömb edényünkbe úgy, hogy a narancsszeletek ne mozduljanak el.
A tetejét (ami a sütink alja lesz) elegyengetjük és végigrakjuk keksszel/babapiskótával. Enyhén meg is lehet nyomkodni, hogy ?belekössön? a krémbe.
Legalább egy fél napra hûtõbe tesszük, utána egy tányért a tetejére rakva óvatosan, de hirtelen mozdulattal átfordítjuk. A folpackot leszedve tálalható.
Ha pedig sikerül úgy meghámozni a narancsot, hogy a két félrészt egyben szedjük le, egy fél deci olaj segítségével illatos mécsest/lámpást is varázsolhatunk belõle, kész a gyertyafényes vacsora (desszert része).
A Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!
Hasonló bejegyzések:
Egyszerû gesztenyetorta hamis marcipán bevonattal
Egyszerû sajtos pogácsa
Egyszerû csokis süti ? dióval vagy sós mogyoróval
Puding mikróban
Adventi koszorú készítés